U Zoni izgradi zdraviju sliku o sebi ili nauči nositi se s anksioznošću

11_03_2024 / 09:08h
U Zoni izgradi zdraviju sliku o sebi ili nauči nositi se s anksioznošću

Besplatne radionice.

U Zoni će se u ožujku održati dvije besplatne radionice usmjerene na osnaživanje mentalnog zdravlja. Radionica Zdrava slika o sebi u realnom i virtualnom svijetu održat će se 15. ožujka, a 27. ožujka održat će se radionica U društvu anksioznosti. Zainteresirani tako imaju priliku kroz dinamičan i zanimljiv dvosatni program izgraditi zdraviju sliku o sebi ili naučiti razlike između anksioznosti, straha i srama te kako se s njima nositi. Obje radionice počinju u 19 sati.

Upoznavanje i prihvaćanje vlastitog tijela, uspostavljanje i održavanje odnosa, prepoznavanje i adekvatno procesuiranje emocija i stvaranje vlastitog identiteta značajni su izazovi s kojima se nosimo tijekom odrastanja. Ti izazovi danas su dodatno opterećeni virtualnim svijetom. Uz malo teorije i puno vježbi kroz ovu radionicu pruža se jedinstvena prilika za osnaživanje i lakše nošenje s izazovima odrastanja. Druga radionica bavi se anksioznošću, emocionalnim stanjem koje karakterizira osjećaj nelagode, napetosti i nemira. Sudionici obje radionice stjecat će znanja i vještine kroz dinamičan i zanimljiv dvosatni program, uz malo teorije i puno vježbi. 

Zbog zadržavanja kvalitete rada obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Voditeljice radionica iskusne su volonterke udruge Feniks Split  i edukantice Geštalt psihoterapije pri IGW Institutu u Zagrebu -  magistra forenzike Ivana Radmilo i magistra psihologije Mia Radostić. Aktivnost se provodi u sklopu projekta Centar za mlade Split čiji je nositelj Info zona, a financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.