U Šibeniku starta Festival putnika

12_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Croatian Travel Festival
U Šibeniku starta Festival putnika

Ovogodišnje, peto izdanje Hrvatskog festivala putnika održava se od 12. do 15. svibnja u Šibeniku i ugostit će brojne, široj javnosti manje i više poznate, goste i putnike, kao što su Mateja i Mate Skračić i Hrvoje Ivančić.

Ovogodišnje, peto izdanje Hrvatskog festivala putnika održava se od 12. do 15. svibnja u Šibeniku i ugostit će brojne, široj javnosti manje i više poznate, goste i putnike. Hrvatski klub putnika 2012. pokrenuo je projekt Croatian Travel Festival, a ideju organizatora da festival preraste u tradicionalno godišnje okupljanje najpoznatijih putopisaca i putnika podržali su sudionici, ali i publika.

Festival će 12. svibnja u 18 h otvoriti Mateja i Mate Skračić predavanjem Amerika-zemlja snova. Uz njih, predavanja će ove godine održati Goran Subašić svima poznatiji kao Veliki Gogo, Saša Pjanić, Snežana Radojičić, Neven Paleček – Papageno, Maja Klarić, Jurica Galić Juka i Ivana Bačelić-Grgić.

Od javnosti poznatijih imena ističu se Hrvoje Šalković koji se na Festival putnika u ulozi predavača vraća nakon dvije godine pauze, a prvi puta u ulozi predavača pred šibensku publiku će stati poznati hrvatski glumac Vedran Mlikota koji će na festivalu pričati o svojoj himalajskoj pustolovini sa Stipom Božićem.

U goste će doći i festivalski stalni gost Jasen Boko, a o svojim će avanturama pričati i poznati putopisac Hrvoje Ivančić. O svojoj pustolovini na motociklu govorit će glazbenik Hrvoje Rupčić, a Večernjakov bloger Hrvoje Jurić pričat će o putovanju biciklom do Nordkappa.

I ove će se godine u sklopu Festivala putnika održati dodjela nagrada Dijana Klarić 14. svibnja u šibenskom kazalištu. Ova je dodjela pokrenuta u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju koja je svoja iskustva s putovanja rado dijelila kao sudionica Festivala.

Dodatne informacije mogu se potražiti na Facebooku.