U Rim na volontiranje!

02_09_2014 / 14:27h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: everystockphoto.com
U Rim na volontiranje!

Traži se deset volontera koji će sudjelovati na međunarodnom volonterskom kampu u Rimu, od 3. do 14. listopada 2014.

Međunarodni volonterski kamp Ex-SNIA Lake Rehabilitation and Word Event  u Rimu traži 10 volontera u trajanju od 3. do 14. listopada 3014.

Područje u kojem se nalazi društveni centar Ex-Snia dio je bivše tvornice CISA-SNIA Viscose koja je zatvorena i napuštena 1954. Stanovnici grada od 1995. bore se za taj prostor te su prije nekoliko godina dobili prostor na korištenje koji je sada društveni centar o kojem brinu volonteri, kao i svi stanovnici. Društveni centar od tada živi i svakodnevno nudi razne aktivnosti za mlade: radionice plesa i glume, tečajeve jezika, korištenje kompjutera, biblioteka, sportske aktivnosti itd.

Od volontera se očekuje pomoć u organizaciji godišnjeg događanja  Festa della Parola koje se održava u društvenom centru, pomoć u održavanju parka u kojem se nalazi malo jezero, pomoć u kuhinjskom timu itd. Smještaj je šatorima unutar parka u kojem se nalazi društveni centar. Park se nalazi nedaleko od centra Rima. Također, traže se volonteri koji su naučeni raditi po principu DIY (do it yourself).
 

Potrebno je ponijeti šator, vreću za spavanje, svjetiljku, radnu odjeću. Troškovi smještaja i hrane u potpunosti su pokriveni, a sudionici se sami brinu za troškove putovanja.

Više na: www.workcamps.info