Trifunović otvorio Judino drvo

03_05_2014 / 11:24h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: FB Judino drvo
Trifunović otvorio Judino drvo

Novi splitski klub Judino drvo otvorio je svojim nastupom na Praznik rada karizmatični Sergej Trifunović. U pravom trenutku atmosferu je razbila simpatična Bojana Stamenov koja je splitskoj publici poznata s Runjićevih večeri.

Novi splitski klub Judino drvo otvorio je svojim nastupom na Praznik rada karizmatični Sergej Trifunović, uz pratnju vrhunskih srpskih glazbenika okupljenih u bendu Užička Republika. Zavidno popunjen prostor činila je, očekivano, većinom ženska publika. Iako je početak koncerta najavljen mnogo ranije, prvu pjesmu, cover Pink Floydovih Shine on you crazy diamond, izveli su tek nešto prije ponoći.

Nakon pozdrava i kratke isprike za kašnjenje, nastavili su sa svirkom. Publiku je na početku posebno oduševila pjesma Iznad grada, koja je potvrdila poznatu Trifunovićevu sklonost EKV-u. Slijedile su uspješnice Happy Mondaysa, Bob Marleya, Talking Headsa, The Doorsa, Pink Floyda...

Unatoč zavidnom glumačkom iskustvu i nevjerojatnom glazbenom talentu, Trifunoviću je pomalo nedostajao kontakt s publikom. U pravom trenutku atmosferu je razbila simpatična Bojana Stamenov, iznimno talentirana mlada pjevačica koja je splitskoj publici poznata s Runjićevih večeri. Za vrijeme njenog je nastupa publika, sa kojom se stopio i sam Sergej prepustivši Bojani podij, konačno oživila.

Iznimnoj glazbenoj kvaliteti uvelike je doprinijela i druga prateća vokalistica, Ivana Vukmirović. Ivana je osvojila splitsku publiku svojom izvedbom na gitari Ujevićeve pjesme Uhapšen u svojoj magli, koju čak ni tehnički problemi nisu uspjeli pokvariti. Stihove biti djeca doslovno su shvatili te u revijalnom tonu, spontano otpjevali Sve ptičice iz gore.

Ovaj su koncert, između ostaloga, veličanstveno završili pjesmama s naših područja – Srcem EKV-a i Azrinom E pa što, nakon čega je Sergej predstavio bend i još jednom pozdravio splitsku publiku potvrdivši svoju poznatu povezanost sa Splitom.