Trening o ljudskim pravima

14_09_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: most.hr
Trening o ljudskim pravima

Agencija za mobilnost i programe EU poziva sve osobe koje rade s mladima i žele učiti i podučavati o ljudskim pravima na prijavu za Trening za edukatore u području ljudskih prava. Isti trening održat će se na dvjema lokacijama i u dvama termina: od 11. do 13. listopada 2018. u Orahovici i od 26. do 28. listopada 2018. u Petrčanama. Rok za prijavu je 24. rujna.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva sve osobe koje rade s mladima i žele učiti i podučavati o ljudskim pravima na prijavu za Trening za edukatore u području ljudskih prava. U sklopu projekta «Mladi za ljudska prava» tijekom listopada 2018. organizirat će se dva regionalna treninga za edukatore u području ljudskih prava.

Trening je namijenjen svim osobama koje imaju iskustvo formalnog ili neformalnog rada s mladima, a koje već provode ili imaju namjeru provoditi edukativne radionice s mladima o ljudskim pravima (nastavnici/ce, učitelji/ice, studenti/ice, predstavnici/ice organizacija civilnog društva, osobe koje rade s mladima i za mlade, volonteri/ke…).

Osnovni cilj ovog treninga je osnažiti osobe aktivne u radu s mladima za provođenje edukativnih aktivnosti s mladima u području ljudskih prava. Tijekom treninga sudionici će se upoznati s osnovnim teorijskim okvirom vezanim uz ljudska prava, reflektirati o vlastitim iskustvima i stavovima vezanim uz ljudska prava, promišljati o vrijednostima, načelima i metodama koje se koriste unutar edukacije o ljudskim pravima i dobiti priliku osmisliti načine na koje dobiveno znanje mogu integrirati u organizacije u kojima rade.

Svaki sudionik/ica dobit će priručnike Kompas i Bookmarks, kao i informacije o mogućnostima financiranja edukativnih aktivnosti o ljudskim pravima u okviru programa Erasmus+.

Troškovi javnog prijevoza, smještaja i prehrane tijekom treninga financirat će se iz sredstava projekta.

Prijave se zaprimaju putem internetskog obrasca do 24. rujna 2018. godine. Isti trening održat će se na dvjema lokacijama i u dvama termina: od 11. do 13. listopada 2018. u Orahovici i od 26. do 28. listopada 2018. u Petrčanama. U prijavnici je potrebno naznačiti za koji se termin prijavljujete. Svi/e prijavljeni/e bit će obaviješteni/e o ishodu prijave do 1. listopada 2018.

Za sve sudionike iz sustava formalnog obrazovanja potvrde o sudjelovanju bit će omogućene i kroz sustav EMA (aplikacija za organizaciju i praćenje edukacije - Education Management Application: www.e-skole.hr).

Više informacija o samom treningu (ciljeve, program…) možete pronaći ovdje.

Za više informacija kontaktirajte Agenciju za mobilnost i programe EU: [email protected].