Treći srednje u SAD-u

22_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: assistscholars.org
Treći srednje u SAD-u

Info zona će u utorak, 28. studenog, u 20 sati, ugostiti Filipa Puljiza, maturanta III. gimnazije, koji će predstaviti program ASSIST preko kojeg je proveo jednu školsku godinu u Americi. Za hrvatske učenike je dostupna stipendija za treći razred srednje škole. Učenici i njihovi roditelji moći će iz prve ruke saznati sve što ih zanima u vezi programa.

"Ja sam Filip Puljiz, trenutno sam maturant u splitskoj III. gimnaziji, a treći sam razred završio u jednoj američkoj školi preko programa ASSIST. Stipendija je mnogo, ali u Hrvatskoj se malo ljudi prijavljuje za njih, stoga je moj cilj privući što više kandidata jer je iskustvo boravka u inozemstvu i pohađanja jedne škole koju rijetko tko ima privilegiju pohađati neprocjenjivo!"

Filip nam se javio s ovim uvodom kako bi nas zamolio da mu pomognemo pozvati što više zainteresiranih učenika ali i roditelja na prezentaciju mogućnosti stipendiranja pohađanja 3. razreda srednje škole u SAD-u.

O programu:

ASSIST (American Secondary Schools for International Students and Teachers) američka je neprofitna organizacija koja spaja akademski nadarene učenike iz cijelog svijeta s američkim privatnim školama nudeći im pune stipendije za jednu školsku godinu. Tijekom programa strani učenik predstavlja svoju zemlju i uči o američkoj kulturi i načinu života. Od 1969. 5050 stranih učenika iz 52 zemlje sudjelovalo je u programu.

Za hrvatske je učenike dostupna stipendija za treći razred srednje škole. Kod dobivanja za stipendiju nisu nužne sve odlične ocjene, već raznovrsnost učenikovih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti.

Ostale detalje saznaj od Filipa u utorak, 28. studenog, u 20 sati, a roditelji će iz prve ruke moći čuti i tu roditeljsku stranu priče jer će uz Filipa sudjelovati i njegova majka.

Vidimo se u utorak u Info zoni!