Treće uho o Kanadi

05_11_2014 / 11:31h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Fb
Treće uho o Kanadi

Četvrto izdanje festivala Treće uho, ove godine posvećenog Kanadi, održava se od 4. do 9. studenog u Dubrovniku. Građani će moći uživati u filmskim projekcijama, predavanjima, radionicama, prezentacijama, izložbi i koncertu.

Četvrto izdanje festivala Treće uho, ove godine posvećenog Kanadi, održava se od 4. do 9. studenog u Dubrovniku. Tijekom šest festivalskih dana građani će moći uživati u filmskim projekcijama, predavanjima, radionicama, prezentacijama, izložbi i koncertu, a sve u svrhu boljeg upoznavanja Kanade. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Osim doručka na otvorenom gdje će se moći kušati palačinke s originalnim javorovim sirupom, tu su i predavanja o nobelovki Alice Munro, zanimljivim činjenicama o Kanadi, povijesti, jeziku i običajima te četiri filmske projekcije. Iz Kanade nam stiže i izložba inuitske umjetnosti, a na radionicama improvizacije od instruktora improvizacijske komedije, zainteresirani će moći otkriti više o toj vještini.
Glazbeni dio festivala pripast će nagrađivanim kanadskim jazzistima Ericu St. Laurentu i njegovu suradniku Jordanu O'Connoru koji će, u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom domaćoj publici omogućiti da tradicionalne skladbe poput Himne slobodi čuju u posve novom kanadskom aranžmanu.

Festival Treće uho je volonterski projekt udruge Bonsai koji već četvrtu godinu uspijeva zbog entuzijazma volontera i donatora koji to prepoznaju. Volonterima se svake godine pruža prilika da steknu iskustvo u provedbi projekata, upoznaju nove kulture te nauče kako pojedinci mogu doprinijeti razvoju zajednice u kojoj žive.

Program festivala možete pronaći na stranici festivala, dok se sva događanja mogu pratiti i na Facebooku.