Traži se priča iza grafita Isus

28_08_2014 / 10:41h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mavena
Traži se priča iza grafita Isus

Kao da su tagovi nekog grafitera, natpisi Isus ili Jesus, ponekad uokvireni u srcu, šire se ulicama Splita ali i drugih gradova na Jadranu. O poruci koja se krije iza natpisa ne zna se ništa, a udruga Mavena traži odgovor.

Kao da su tagovi nekog grafitera, natpisi Isus ili Jesus, ponekad uokvireni u srcu, šire se ulicama Splita ali i drugih gradova na Jadranu. O poruci koja se krije iza natpisa ne zna se ništa, ali činjenica jest da autor ovih natpisa provodi svojevrsnu teritorijalizaciju gradskih prostora. Jedno od mjesta na kojima je izrazito velika frekvencija natpisa jest divlja nudistička i gej plaža Duilovo, između hotela Zagreb i Stobreča. Što je autora tu privuklo također se ne zna, teško da se radi o nekoj gej priči s obzirom na činjenicu da istih natpisa nema na drugim gej plažama niti na štajgama. Bilo kako bilo, autor je i taj prostor obilježio. U njemu je ostavio svoj trag, a trag vodi k nekoj priči. Koja je to priča želi saznati kulturno-umjetnička udruga Mavena.

Upravo zato Mavena sakuplja sve informacije koje ste čuli o natpisu Isus, njegovu autoru ili razlogu zašto su tu. Ako imate neku fotografiju, priču ili ste čuli neki mit, pošaljite ih na e-mail adresu [email protected] ili [email protected], ili im pišite na Facebook stranici.