Tjedan psihologije u Splitu

19_02_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: dp-split.hr
Tjedan psihologije u Splitu

U Hrvatskoj se od 19. do 25. veljače održava 11. Tjedan psihologije. Društvo psihologa Split pripremilo je brojna predavanja i radionice u Splitu i okolici. Ponovno će biti organizirana i akcija “Mjerenje raspoloženja”.

U Hrvatskoj se od 19. do 25. veljače održava 11. Tjedan psihologije. Društvo psihologa Split pripremilo je brojna predavanja i radionice u Splitu i okolici. Krovna tema tjedna je “Obitelj i djeca”. Nositelji svih aktivnosti su psiholozi, radni angažman je u potpunosti volonterski te su sva događanja besplatna.

Od cijelog programa ističe se nekoliko predavanja otvorenih za javnost: u ponedjeljak 19. veljače od 16.30 do 17.30 u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, predavanje prof. dr. sc. Željke Kamenov „Je li mama kriva za sve? Uloga privrženosti u bliskim odnosima tijekom adolescencije i odrasle dobi“. Na istoj lokaciji od 18.00 do 19.00h sportski psiholozi Žana Pavlović, Nataša Stefanovski, Vedrana Radić Brajnov i Boško Rozga održati će predavanje na temu „Samopouzdanje i sport“. U četvrtak 22. veljače u 18 sati Najda Čajo i Antonija Radeljak Gudelj održati će predavanje „Razvoj emocionalne pismenosti u vrtiću“. Psihologinja dr. sc. Ivanka Živčić Bečirević održat će predavanje na temu „Zašto ljubav nije dovoljna?“, 23. vejače u 18:30h u Radisson Blu Resortu. U Klubu mladih će 23. veljače od 18.00 do 19.00h psiholog Zlatko Bajić održati predavanje „Obitelj i djeca u 21. stoljeću“. U Gradskoj knjižnici marka Marulića moći ćete pogledati i izložbu „Smiješna strana psihologije“ koju će pripremiti Ivana Jambrović Čugura.

Gost predavač dr.sc. George Slavich je uspješni američki psiholog hrvatskih korijena zaposlen na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu s dugogodišnjim istraživačkim radom u području stresa i njegovog utjecaja na zdravlje ljudi. Održati će predavanje na temu “The Importance of Social Relationships for Mental and Physical Health”, 20. veljače u 18:30h u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

Ove godine ponovno će se u svim županijskim psihološkim društvima organizirati “Mjerenje raspoloženja”. Riječ je o kratkom upitniku putem kojeg se mjeri trenutno raspoloženje, a pojedinačni rezultati su odmah dostupni. U Splitu će se akcija provoditi 24. veljače 2017. od 11.30 do 12.30 na Splitskoj rivi. Pozivamo građane da nam se pridruže i izmjere svoje trenutno raspoloženje.

Više informacija o programu ovdje.

Cilj organizacije Tjedna psihologije je prikazati različite mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Ujedno se ovim načinom želi približiti psihologiju kao znanost široj javnosti i time razbiti stereotipe o potrebi za psihologom isključivo kod osoba s poremećajem u mentalnom zdravlju. Cilj ovog specijaliziranog tjedna je pokazati svu širinu posla psihologa kroz različite oblike primjene struke u zajednici i kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama.