Ti mene nosiš uskoro u kinima

18_05_2015 / 17:38h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: YouTube/Screenshot
Ti mene nosiš uskoro u kinima

Dugometražni igrani film Ti mene nosiš, redateljice i scenaristice Ivone Juka svoju će zagrebačku premijeru imati u ponedjeljak, 25. svibnja, a od 28. svibnja započinje redovna kino distribucija.

Produkcijska kuća 4 film d.o.o., u koprodukciji s Vertigo-Emotionfilm iz Ljubljane i Sloane Film Production Beograd, predstavlja dugometražni igrani film Ti mene nosiš, redateljice i scenaristice Ivone Juka. Film će svoju zagrebačku premijeru imati u ponedjeljak, 25. svibnja, a od 28. svibnja započinje redovna kino distribucija.

Film je kulturno važan projekt mlade, nadarene i već afirmirane hrvatske filmske umjetnice  a scenarij Ivone Juka nagrađen je s tri nagrade kao najbolji scenarij: nagradom njemačkog NIPKOW – prestižnog programa za europske filmske profesionalce, nagradom Udruženja filmskih redatelja Hrvatske i nagradom Gradskog ureda za kulturu Grada Splita – filmskih kritičara.

U filmu igraju mnoga poznata regionalna imena: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić kao i brojni drugi. Po prvi put na filmu se pojavljuju i Helena Beljan i Juraj Dabić.

Projekt je prepoznat od strane međunarodnih institucija i fondova te su ga do sad podržali Hrvatski audiovizualni centar kao najbolji debitantski film, Eurimages – fond Vijeća Europe za europske ko-produkcije, Slovenski Filmski centar, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Turistička zajednica Grada Zagreba i Grad Split.

Više o filmu može se pročitati ovdje.