Ti i ja u GKM-u

24_04_2015 / 10:00h  |  Autor: KMaja  |  Foto: GKM Split
Ti i ja u GKM-u

Ove će subote, predstavom Ti i ja, polaznici Dramskog studija za mladež Gradskog kazališta mladih predstaviti svoj rad u protekloj godini kroz predstavu Ti i ja.

Polaznici Dramskog studija za mladež Gradskog kazališta mladih ove će subote (25. travnja) u 20 sati predstaviti svoj rad u protekloj godini, i to predstavom Ti i ja, koju su osmislili sami uz vodstvo mentorice Mie Vladović.

– Predstava Ti i ja u osam scena prikazuje jedan tragičan, ali humorističan život – objašnjava Meri koja u predstavi igra u dvije uloge. Meri dodaje da se u predstavi obrađuju teme poput razočaranja u ljubavi, braku, prijateljstvu, zatim osamljenost, ovisnost, zlostavljanje na poslu...

Mia ističe da je na predstavi radilo devet mladih polaznika, aktivno i sa srcem, a prikazuju iz vlastite perspektive stvarni život unutar četiri zida i obrađuju probleme sa kojima se mladi susreću. Ona im je zadala temu, a oni su sami gradili dijaloge. U svakoj sceni se jedan lik bori sa svojom ovisnosti.

– Nije kao ostale predstave koje će reć nemoj se drogirat, nemoj pit nemoj pušit, nego će kod svakog pojedinca značit nešto drugo, svatko će je na drugi način shvatit. Problemi su obrađeni na kreativniji način – kaže Zvonimir, koji je u GKM-u već treću godinu a u predstavi glumi, prema njegovim riječima, duševno osakaćenog sina majke koja je pijanica.

Za razliku od njega, većina mladih izvođača završava prvu godinu dramskog studija, ali to ih nije spriječilo da se povežu i privatno sprijatelje. – Mi smo kao velika obitelj, družimo se nakon probi, izlazimo zajedno... – kaže Zvonimir.

Predstava je, naglašavaju mladi polaznici Dramskog studija, namijenjena svima, a ulaz je slobodan.

>> Poslušaj mlade glumce u Info zoni na radiju