Svi zajedno na Dan dječjih prava!

20_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Manseok Kim, Pixabay
Svi zajedno na Dan dječjih prava!

Na konferenciji će se, osim stručnih predavanja na temu zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, predstaviti rezultati Projekta Svi zajedno ostvareni u školskoj godini 2018/2019., uz zahvalu svim suradnicima i podržavateljima.

Na Međunarodni dan dječjih prava, 20.11., u Centru za socijalnu skrb Split, u terminu od 12:30 - 14:00 sati, održat će se stručni skup pod nazivom Zajedno je moguće, kojim će se obilježiti 9. godišnjica provedbe Projekta podrške socijalnom uključivanju djece i mladih, korisnika Centra za socijalnu skrb Split - Svi zajedno.

Na konferenciji će se, osim stručnih predavanja na temu zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, predstaviti rezultati Projekta Svi zajedno ostvareni u školskoj godini 2018/2019., uz zahvalu svim suradnicima i podržavateljima, bez čije solidarnosti i podrške projekt ne bi bio održiv.

Teme stručnih predavanja su:
1. Važnost zašite mentalnog zdravlja djece i mladih - izlaganje Davorke Kovačić Borković, prof. psihologije i Roberte Matković, prof. sociologije iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo;
2. Važnost sporta za razvoj djece - izlaganje Vedrane Radić Brajnov, sportske psihologinje

Skupu će biti predstavljeni rezultati Projekta Svi zajedno u školskoj godini 2018/2019. Naime, u navedenom razdoblju kroz ovaj Projekt, u različite slobodne aktivnosti prema vlastitom izboru, uključeno je 228 djece i mladih, kojima bi te aktivnosti inače bile nedostupne. Najviše ih je uključeno u sport (130), zatim u škole stranih jezika (25), te u različite druge aktivnosti (ples, glazbene, likovne i dramske radionice, pomoć u učenju, kulturno-umjetničke sadržaje i dr.). U pojedine aktivnost bili su uključeni i roditelji - 89 obitelji zajedno je odlazilo na kazališne i/ili kino predstave (ukupno 257 ulaznica), a 94 djece besplatno je upisano u knjižnicu…. Za sportske, obrazovne i druge aktivnosti djeca su, bila u mogućnosti dobiti i sportsku opremu, kao i osigurane troškove putovanja – kako lokalnog prijevoza, tako i sudjelovanja na sportskim turnirima i putovanjima izvan mjesta stanovanja.

Sudjelovanje djece i mladih u navedenim aktivnostima omogućeno je prvenstveno zahvaljujući solidarnosti suradnika - klubova, škola, udruga, kulturno-umjetničkih društava i ustanova. Projekt kontinuirano podržavaju i Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.