SuperUho na supernovoj lokaciji

18_05_2015 / 16:23h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: SuperUho/Press
SuperUho na supernovoj lokaciji

Drugo izdanje glazbenog festivala SuperUho, koji će se održati od 3. do 5. kolovoza, dobilo je novu lokaciju: tvrđavu Sv. Mihovil!

Već najavljeno drugo izdanje festivala SuperUho, glazbenog butiquea na kojem će nastupiti bitna imena globalne nezavisne glazbene scene: Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal, King Khan And The Shrines, Rosetta, Ought i mnogi drugi održat će se po novom žednouhom scenariju od 3. do 5. kolovoza na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil, gdje će biti smješten glavni festivalski program. Propratni dnevni i noćni program odvijat će se na gradskoj plaži Banj, a iznad plaže bit će pozicioniran festivalski kamp. Prije najavljeni koncert Flogging Molly kao uvod u festival postaje prvim pravim festivaskim danom kada će pored njih nastupiti i mnogi drugi izvođači.

Prošlogodišnji koncept pozornica – Žedno uho stage, Drugi stage, ISKON DJ stage, Akustika stage te ISKON lounge ostaje sadržajno isti, a bit će obogaćen još jednom konceptualnom akustičnom pozornicom na atraktivnoj lokaciji u sklopu tvrđave Sv. Mihovil.

Žedno uho stage bit će smješten na glavnom izvedbenom platou tvrđave Sv. Mihovil ispred tribina na istom mjestu gdje je prošle godine bend The National izveo čak dva nastupa zaredom. Lokacija Drugog stagea bit će smještena u prozračnom neubičajenom prostoru ispod gledališta tvrđave Sv. Mihovil udaljena svega 20-ak metara od glavnog stagea.

Novina u ovogodišnjem izdanju SuperUho festivala je još jedna nadodana pozornica na kojoj će nastupati kantautori u akustičnoj izvedbi u sumrak, a za uređenje i lounge ugođaj pobrinut će se Iskonov kreativni tim. Nova pozornica nalazit će se na prekrasnom platou ispred ulaza u tvrđavu Sv. Mihovil – najatraktivnijem vidikovcu u Šibeniku odakle će posjetioci uživati u panoramskom pogledu na šibenski arhipelag. Pored uživanja u glazbi, rajskom ambijentu i velebnom pogledu posjetiocima će biti ponuđen zanimljiv gastronomski užitak.
Sadržaj ovogodišnjeg izdanja SuperUho festivala upotpunit će La Luz visuals kolektiv iz Budimpešte autentičnim svjetlosnm oslikavanjem zidina tvrđave.

Odabir je objasnio Mate Škugor, kreativni direktor festivala: - Uz već planirane dvije pozornice tvrđava će nam
zahvaljujući svojoj strukturi omogućiti postavljanje i treće akustične pozornice koja će ujedno predstavljati i Iskonovu zonu opuštanja, a u kojoj će se nalaziti i kutak za hranu i piće. Za razliku od glavnog festivalskog programa popratni sadržaji ostat će na prošlogodišnjim lokacijama, pa će tako uz kamp koji se nalazi uz samu gradsku plažu Banj te je udaljen 900 m od tvrđave sv. Mihovila, na toj plaži biti postavljena Iskonova dnevna pozornica na kojoj će se kao i lani od 18-19 sati u suradnji s portalom Muzika.hr održavati program Akustika. Novost je da će navedena pozornica raditi i od 02 pa sve do 06 sati
ujutro kao mjesto na kojem će po završetku glavnog festivalskog programa oni najuporniji pronaći
svoje utočište.

Ulaznice se još uvijek mogu uzeti po istoj cijeni: 290 kuna do 3. kolovoza, a na ulazu će cijena iznosti 320 kuna.