SuPerKultura u Komiži

21_02_2018  |  Autor: BESA  |  Foto: BESA
SuPerKultura u Komiži

Svakog zadnjeg vikenda u mjesecu, pa tako sve do ljeta, Komiža postaje trodnevni kulturni i edukativni centar. Prvo izdanje SuPerKulture dogodit će se u vikendu 23. - 25.veljače u Komiži na otoku Visu.

Svakog zadnjeg vikenda u mjesecu, pa tako sve do ljeta, Komiža postaje trodnevni kulturni i edukativni centar koji će ugostiti brojne domaće umjetnike i pedagoge te svojim otočanima, djeci i odraslima, omogućiti pristup kontinuiranim kvalitetnim sadržajima. Ona se zove „SuPerKultura“ i njezino prvo izdanje dogodit će se u vikendu 23. - 25.veljače u Komiži na otoku Visu.

Bogat program prve SuPerKulture sadrži gostovanje kazališne predstave „Ja sam dama...“ u izvedbi Kazališta Mali princ iz Omiša i gostovanje FROOOM filmske revije kojom će Bacači sjenki predstaviti svoj dugogodišnji program medijskog opismenjavanja djece i mladih kroz filmsku radionicu. Bit će tu i glazbene radionice za sve uzraste novopečene otočanke Maše Ljotić, neformalni šahovski turnir za djecu i starije, razmjena stripova i ekološka akcija čišćenja lokalne plaže u suradnji s lokalnim brodarom Odysseussom. Vikend će zaokružiti svečana premijera dokumentarnog niskobudžetnog filma „22“ nastalog u Backstage Glumačkom studiju Kazališta BESA u Zadru. Film će predstaviti njegova redateljica i glumica Mia Zara Burčul koja će također otočanima prenijeti dio svog filmskog i kazališnog znanja i u filmskoj radionici koju će voditi u Komiži.

U idućim mjesecima otočane očekuje još predstava u sklopu Zimskog teatra na Visu, popularna predavanja, još radionica za djecu i odrasle te mnogo dobre zabave i druženja.
Program SuPerKulture dio je projekta "Permanent Art" te se realizira u suradnji s: Odysseuss line j.d.o.o.; Kazalište Mali princ (Omiš); Bacači sjenki (Zagreb); Centar za starije i nemoćne Komiža, Nautički centar Komiža, Kino Mediteran Komiža, Grad Komiža. Organizator je Umjetnička organizacija BESA, prvo i trenutno jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj koje svojim radom spaja permakulturu i kulturu u odgovoran način života na otoku.

Program sufinancira: Ministarstvo kulture, Zaklada Kultura nova.

Više o detaljima programa na FB događaju koji se nalazi na linku.