Na Brač dolaze filmske uspješnice

22_06_2013 / 16:40h
Na Brač dolaze filmske uspješnice

Jubilarni Supetar Super Film Festival predstavit će bogat filmski, glazbeni i edukativni program. Ističu se uspješnice ZagrebDoxa i ljubimac splitske publike, a posjetiteljima će ponuditi i radionice dokumentarnog filma te odgovore što i kako bira Đelo.

Jubilarni peti Supetar Super Film Festival će tijekom pet slavljeničkih dana, od 09. do 13. srpnja, posjetiteljima predstaviti bogat filmski, glazbeni i edukativni program. Uz dokumentarne uspješnice iz Španjolske, Rusije, Njemačke, Rumunjske i Škotske naći će se i film Kak je doma? koji je osvojio srca žirija na ovogodišnjem ZagrebDoxu te Gangster te voli koji je uz nagradu publike na ZagrebDoxu izazvao i velik interes publike na netom održanom Festivalu mediteranskog filma Split (FMFS).

U Supetru uspješnice ZagrebDoxa i ljubimac splitske publike

Kak je doma? film je mlade nade hrvatskog dokumentarizma Kaje Šišmanović kojim će se otvoriti ovogodišnji festival, a Kaja će i ove godine posjetiti supetarski festival na kojem je lani brusila svoj talenat volontirajući i sudjelujući u filmskoj radionici. Gangster te voli Nebojše Slijepćevića komedija je o bračnom posredniku koji je prije 25 godina ostavio posao parketara kako bi se posvetio spajanju usamljenih srdaca, a na festivalu će ga predstaviti sam redatelj te producentica filma Vanja Jambrović.

Nakon uspješnih partnerstva sa Škotskom, Češkom i Švedskom, ove godine Supetar Super Film Festival kao zemlju gosta predstavlja Srbiju. Osim što su srpski filmovi tematski bliski domaćoj publici, zanimljivi su i stranim gostima koji žele saznati više o složenim društvenim odnosima na Balkanu. S obzirom da je publika proteklih godina izvrsno reagirala na srpske filmove, ove godine Festival će predstaviti opsežniji izbor iz recentne srpske dokumentarne produkcije.

Snimite film te pogledajte što i saznajte kako bira Đelo Hadžiselimović


Za program Retrospektiva filmove je odabrao Đelo Hadžiselimović, a unutar njega bit će predstavljeno pet filmova koji su nastali u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina, među njima i film Sudbina broja 13 koji govori o zagrebačkom tramvaju koji je skrivio je najtežu nesreću u povijesti, ubio najviše ljudi i najčešće isklizavao iz tračnica. Autorica Irena Škorić će sama predstaviti film supetarskoj publici. Na festivalu će biti prikazana i treća epizoda uspješnog dokumentarnog serijala Kič autorice Nane Šoljev, čiji projekt govori o tome kako se kič uvukao u sve aspekte naših svakodnevnih života.

U sklopu popratnih programa biti će organizirana filmska večer s Đelom Hadžiselimovićem tijekom koje će svi znatiželjni imati priliku saznati na koji način odabire filmove vrijedne predstavljanja široj javnosti. Također, tu su i filmske radionice za sve uzraste koje Supetar Super Film Festival organizira u suradnji s produkcijskom kućom Restart. U njima će polaznici učiti o osnovama dokumentarnog filma, ali će također snimiti i svoj kratkometražni film. Budući da će festival i ove godine posjetiti brojni redatelji, producenti i scenaristi, polaznici će imati prilike direktno od njih učiti o dokumentarnom filmu. Za one željne usvajanja novih vještina, na plaži Vrilo će se tijekom festivala svakodnevno održavati radionica žongliranja.

Svake večeri nakon filmskih projekcija, posjetitelji će se moći razmrdati uz bogati glazbeni program, koji će i ove godine ponuditi posjetiteljima šarolik spektar žanrova, a ulaz na sve festivalske koncerte je besplatan.

KAKVA PONUDA: Pet dana Supetra, filmova, glazbe, edukacije i smještaj pod šatorom

Za sve goste koji žele biti u samom žarištu festivalske zabave nudi se smještaj u supetarskom kampu, koji je smješten u hladu borove šume tek nekoliko minuta hoda od plaže i festivalskog bara. Kamperska ulaznica košta 200 kuna, a u nju je uključen petodnevni smještaj u kampu za dvije osobe (i šator) te ulaznice za sve festivalske projekcije. Za kamperske ulaznice možete se predbilježiti putem e-maila [email protected] ili putem službene Facebook stranice.

www.supersupetar.com