Međunarodni skup mladih lidera

15_04_2014 / 15:21h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: www.alpbach.org
Međunarodni skup mladih lidera

Cilj sarajevskog skupa jest pružiti sudionicima priliku za upoznavanje s novim mogućnostima u zemljama iz regije, proširiti znanja i iskustva te potaknuti stvaranje novih i drugačijih inicijativa na regionalnoj razini. Troškove sudjelovanja plaćaju organizatori.

Povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, od 4. do 8. lipnja u Sarajevu će se održati Europski summit mladih lidera pod nazivom 100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji u organizaciji klubova Alpbach iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Regionalna suradnja organizacija iz mreže Alpbach, koje vode mladi profesionalci i koje uspješno djeluju u svojim državama na području promicanja međunarodne suradnje i demokracije, uz potporu Europskog foruma Alpbach i Danube Competence Centrea ovom će prigodom na jednom mjestu okupiti 100 mladih lidera iz 14 zemalja Dunavske regije i zemalja Jugoistočne Europe koji će nizom atraktivnih događanja i inovativnih edukacija zajednički stvarati mrežu novih lidera u regiji i viziju nove Europe.

Cilj sarajevskog skupa jest pružiti sudionicima priliku za upoznavanje s novim mogućnostima u zemljama iz regije, proširiti znanja i iskustva te potaknuti stvaranje novih i drugačijih inicijativa na regionalnoj razini.

Tijekom petodnevne konferencije 100 sudionika pohađat će program u okviru stručno specijaliziranih seminara, ali i kulturnih i umjetničkih večeri, kojima će proširiti vidike u raznim disciplinama. Široki spektar gostiju predavača iz više od deset država obuhvatit će poznate visoke dužnosnike iz institucija Europske unije te najaktualnije političke aktere u regiji.

Europski summit otvoren je za proaktivne mlade intelektualce iz 14 zemalja Dunavske regije i jugoistočne Europe, studente diplomskih i doktorskih studija, medijske djelatnike, aktiviste i donositelje odluka, poduzetnike te predstavnike civilnog društva. Troškove sudjelovanja pokrivaju organizatori.

Rok za prijavu: 20. travnja 2014.

www.alpbach.org