SubScena poziva umjetnike

19_06_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: SubScena / Facebook
SubScena poziva umjetnike

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva avangardne i eksperimentalne izvedbene umjetnike/ice da prijave projekt za 2018. godinu.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva avangardne i eksperimentalne izvedbene umjetnike/ice da prijave projekt s ciljem promoviranja njihovog stvaralaštva.

Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. SubScenu zanima kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.

SubScena želi osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, putem prostora za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcije i izvedbe. Želi se potaknuti umjetnike/ice na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te im pružiti pozornicu' za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje kroz diskusije i komunikaciju s umjetnicima/ama.

Autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za izvedbu do 01.08.2017, a produkcijski program prijavljuje se na natječaje za sufinanciranje programa u kulturi za 2018. godini.

SubScena nudi:
– smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji
– smještaj za gostujuće izvedbe
– sufinanciranje putnih troškova
– oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku
– oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku
– inspicijenta/icu
– vanjsko oko tijekom rezidencije
– javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere
– prostore za probe i izvedbe
– tehničku edukaciju
– promociju

Prijave za rezidenciju su na https://goo.gl/forms/JFJwjTDTO3B1iBiA2, a za izvedbu na https://goo.gl/forms/fsd8ya8fRku8lVVq2

Rok za prijave: 20. srpnja 2017.

Više informacija na ovdje.