Subota u znaku SSF-a

30_05_2014 / 09:38h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Split spot festival
Subota u znaku SSF-a

Prvi Split spot festival, počet će u subotu u podne a završit će vjerojatno kasno u noć jer će večernje prikazivanje finalnih 30 spotova kulminirati koncertom Dječaka!

Split spot festival, prvi festival glazbenih spotova u Hrvatskoj, koji se održava u subotu, 31. svibnja, počet će u podne prezentacijom opreme za video produkciju u hotelu Vestibul. U samom centru grada Kino klub Split prezentirat će svoju djelatnost i opremu koju daje u najam, Spaladium arena približit će redateljima mogućnosti korištenja Arene za snimanje spotova i ostalu produkciju video materijala, a posebno treba istaknuti dolazak renomiranog imena iz ove branše - tvrtke Senna Video Equipment.

U 14.30 sati na istom mjestu održat će se okrugli stol na temu Financiranje glazbenih spotova. Događaj je zamišljen kao druženje redatelja i ostalih zainteresiranih s osobama koje ovu temu sagledavaju iz drugog kuta. Gosti su Toni Volarić - direktor programa CMC televizije, Senad Galijašević - Senna - dance zvijezda devedesetih, danas uspješni inovator i vlasnik tvrtke koja proizvodi video opremu, Ilija Brajković - stručnjak za komunikaciju na društvenim mrežama, Toni Kesić - glazbenik, radijski urednik i voditelj, Zondo - član grupe Dječaci i diplomant UMAS-a, Ivo Šćepanović - novinar agencije Central European News i Milan Latković - direktor Split spot festivala.

Večernji program počet će u 20.30 sati na Tvrđavi Gripe. Na filmskom platnu bit će prikazano 30 spotova koji su ušli u finalni izbor SSF-a, a nakon dodjeljivanja festivalskih nagrada koncert će održati grupa Dječaci. Voditelj programa je mladi splitski glumac Stipe Radoja.

Ulaz na festival bit će besplatan do 22 sata, a oni koji namjeravaju doći kasnije morat će izdvojiti za kartu 20 kuna.