Studijski posjet Sloveniji

13_05_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Eurodesk Hrvatska
Studijski posjet Sloveniji

Od 6. do 8. svibnja sudjelovali smo na studijskom putovanju na kojem smo se upoznali sa radom organizacija za mlade u Sloveniji koje se bave informiranjem mladih.

Od 6. do 8. svibnja 2019. godine naša koordinatorica za Eurodesk, Ivana Bartulović sudjelovala je u studijskom posjetu slovenskim organizacijama koje informiraju mlade.

Tijekom tri dana studijskog posjeta sudionici iz Hrvatske, Finske i Slovenije posjetili su organizacije koje informiraju mlade u 5 gradova - Domžale, Zagorje ob Savi, Celje, Kopar i Ljubljana. Upoznali su se sa radom organizacija i sudjelovali u raznim aktivnostima uključujući escape room o mobilnosti i radionicu o korištenju društvenih mreža.

Osim upoznavanja sa alatima koje slovenske organizacije koriste za informiranje mladih i sa njihovim primjerima dobre (i loše) prakse, studijsko putovanje je bilo prilika za upoznavanje i umrežavanje sa kolegama iz Slovenije, Finske i Hrvatske. Posljednji dan studijskog posjeta razvijale su se ideje za projekte na kojima bi neke organizacije mogle zajedno raditi.

Sudionici su sa studijskog putovanja otišli puni dojmova i informacija koje će im sigurno pomoći u daljnjem radu.