Studenti se razgibali na Rivi

04_06_2013 / 12:19h  |  Foto: Željko Šunjić
Studenti se razgibali na Rivi

Peti po redu Studentski dan sporta i ove je godine u gradskim središtima okupio studentice i studente željnih gibanja. Na splitskoj Rivi posebna atrakcija bilo je ronjenje u montažnom bazenu...

Peti po redu Studentski dan sporta i ove je godine u gradskim središtima Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba okupio studentice i studente željnih gibanja. Na splitskoj Rivi tako se od ranog jutra igrao ulični nogomet, košarka, PES i graničari, a potezao se i konop te skakalo u vrećama. Posebna atrakcija bilo je ronjenje u montažnom bazenu. Dan je završio uz glazbeni program.

Studentski dan sporta i aktivizma u Splitu zajednički organiziraju Splitski sveučilišni športski savez, Studentski zbor sveučilišta u Splitu te Hrvatski sveučilišni športski savez. Osnovni cilj projekta je promocija studentskog sporta , od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja kao i promocija bilo kakvog pozitivnog studentskog aktivizma.

Ovogodišnje izdanje bilo je prigoda i za najavu UNISPORT sustava natjecanja, Univerzijade 2016. koja će se održati u Rijeci i Zagrebu te 12. Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci koje će se za dva mjeseca održati u Splitu i najveća je studentska sportska manifestacija održanu u Hrvatskoj nakon Univerzijade 1987. godine.