Stručne stipendije u Njemačkoj

26_10_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: stipendienprogramm.de
Stručne stipendije u Njemačkoj

Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj. Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede. Rok za prijavu je 13. studenog 2017. godine.

Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj u trajanju od tri do šest mjeseci uz financijsku podršku Njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) te njemačkih kompanija koje sudjeluju u programu.

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti upisani u najmanje peti semestar preddiplomskih studija, studenti diplomskih studija ili studenti poslijediplomskih studija te oni koji su završili neku od razina studija (preddiplomski, diplomski, poslijediplomski) nakon 1. siječnja 2017. godine. Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede.

Njemačko ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) pokriva troškove pripreme stipendista za odlazak na stručnu praksu te troškove puta i stipendije tokom boravka u Njemačkoj. Kompanije koje sudjeluju u programu osiguravaju prakse i pokrivaju troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja, a u nekim slučajevima i dodatne mjesečne naknade.

U samom programu su pokriveni troškovi smještaja i zdravstvenog osiguranja, mjesečne stipendije u iznosu od 550 eura, pripremnih sastanaka u svim zemljama regije, povratne avionske karte, uvodnog tjedna u Berlinu, povratnih karata za vlak od Berlina do mjesta gdje se prakse obavljaju i tečaja njemačkog jezika tijekom boravka u Njemačkoj (do 200 eura).

Prakse počinju u srpnju 2018. godine. Prijave se šalju putem službene internet stranice programa.

Rok za prijavu: 13. studenog 2017. godine. 

Više informacija o programu i procesu prijave možete naći ovdje.