Strana sveučilišta posjetila Split

03_06_2014 / 08:12h  |  Autor: Sanja Šušak  |  Foto: Sveučilišni Ured za međunarodnu suradnju
Strana sveučilišta posjetila Split

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu organizirao je drugi po redu Erasmus Staff Training Week. Svoje programe predstavila su sveučilišta iz Poljske, Njemačke, Švedske, Estonije, Slovenije i Makedonije.

 Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu organizirao je drugi po redu Erasmus Staff Training Week u okviru kojeg su, od 26. do 30. svibnja, svoje programe predstavila sveučilišta iz Poljske, Njemačke, Švedske, Estonije, Slovenije i Makedonije.

Raspravljalo se o procesima međunarodne suradnje, mogućnostima uspostavljanja novih suradnji i radu na zajedničkim projektima; poticanju intenzivnije mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+, ali i drugih programa mobilnosti. Prema riječima sudionika, ovo je bila izvrsna kombinacija rada i zadovoljstva jer osim što su stvoreni temelji za neke buduće suradnje, sudionici su imali priliku razgledati Dioklecijanovu palaču u pratnji turističkog vodiča, a posjetili su i NP Krku. Na završnoj ceremoniji oduševljenje nisu krili a, premda nekima od njih ovo nije bio prvi posjet našoj obali, s uzbuđenjem su najavili ponovni dolazak. Kako je to sve izgledalo, može se vidjeti i u fotogaleriji.