Što kažeš na Zakon o mladima?

16_04_2014 / 14:40h  |  Autor: I.Z.
Što kažeš na Zakon o mladima?

Prijedlog nacrta Zakona o mladima objavljen je na internetskoj stranici ministarstva! Već sada svi zainteresirani mogu uputiti svoje pisane sugestije i komentare, a tijekom svibnja održat će se i konzultacije na javnim raspravama.

Prijedlog nacrta Zakona o mladima objavljen je na internetskoj stranici ministarstva! Do 15. lipnja trajat će internetske konzultacije o sadržaju Prijedloga nacrta te će svi zainteresirani moći uputiti svoje sugestije i komentare putem objavljenog obrasca.

Tijekom svibnja održat će se i konzultacije na javnim raspravama u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu. Nakon završenih konzultacija Ministarstvo socijalne politike i mladih odlučit će ima li uopće potrebe za donošenje Zakona o mladima i, ako ima, onda će, najdalje u rujnu, predstaviti Nacrt Zakona o mladima koji će uputiti na javno savjetovanje.

>> Internetske konzultacije o Prijedlogu nacrta Zakona o mladima

Riječ je zapravo o nestandardnoj proceduri jer ovakve konzultacije nisu dio obveznog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, već platforma za prikupljanje primjedaba i prijedloga tijekom završne faze izrade samog dokumenta.