Sto državnih nekretnina

02_08_2014 / 09:25h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: panoramio.com
Sto državnih nekretnina

Objavljen je poziv za iskaz interesa za državnim nekretninama - Projekti 100, a među njih stotinu nalazi se i hotel Iž u Zadru, splitsko Duilovo i pulski Muzil.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom pokreće savjetovanje sa zainteresiranom javnošću po nazivom Projekti  100 čime poziva zainteresiranje da se jave putem e-mail adrese [email protected] s prijedlozima, mišljenjima i idejama te s iskazom interesa za nekretnine u državnom vlasništvu.

Riječ je o sto nekretnina koje obuhvaćaju okvirno 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata. Nekretnine su iz svih županija RH, a većinom je riječ o bivšim vojnim nekretninama.

Među sto nekretnina nalaze se i vile u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama ( vila Izvor ), bivša politička škola u Kumrovcu, Muzil u Puli, Hotel Iž u Zadru, Češka Vila na Visu, Duilovo u Splitu, Kovčanje na Malom Lošinju, Željezara Sisak, Goli otok, rezidencijalni objekt u Zagrebu i drugi, a čitav popis može se naći na linku

Cilj je nekorištene nekretnine staviti u funkciju i staviti ih u službu gospodarskog rasta, te da posluže kao poticaj razvoja jedinica lokalne i područne samouprave, te su prilika za inovatore i poduzetnike, investitore, županije, općine, odnosno za sve one s vizijom i idejom. Svi zainteresirani mogu iskazati interes, dati ideju i prijedloge na navedenu mail adresu popunjavanjem obrasca.  

Rok za prijavu prijedloga i iskaza interesa: 15. rujna 2014. Nakon navedenog datuma pregledat će se pristigli prijedlozi te će se ići u postupak organiziranja javnih natječaja za davanje u zakup, najam, prodaju, itd., a prema Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.