Što će obećati kulturnjacima?

Što će obećati kulturnjacima?

U utorak, 11. travnja u 18 sati održava se javna tribina na kojoj ćemo imati priliku čuti što kandidatkinje i kandidati za gradonačelnika/cu planiraju napraviti u području kulture i umjetnosti.

Udruge Kurs i Platforma Doma mladih organiziraju javnu tribinu na kojoj će kandidatkinje i kandidati za gradonačelnika/cu Splita iznijeti svoje programe vezane uz područje kulture.

- Danas se kulturna scena suočava s nizom izazova, a nedostatak financijske podrške, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu, manjak publike, nedovršena kulturna strategija, pitanje tržišnog potencijala i ekonomske isplativosti kulture te odnos kulture i turizma samo su neka od njih. Što je s ulogom kulture u obrazovanju mladih? Koliko je kultura relevantna u društvenom i političkom životu grada Splita? U dijalogu s kandidatima, ali i zainteresiranim dionicima kulturne scene i građanima i građankama pokušat ćemo rasvijetliti poziciju kulture u političkim programima kandidata i kandidatkinja - poručuju organizatori.

Na početku tribine svaki od kandidata i kandidatkinja predstavit će u tri minute svoj program za kulturu nakon čega će im biti postavljena pitanja iz područja: institucionalna i izvaninstitucionalna kultura, infrastruktura i financiranje kulture.

Poziv je upućen svim kandidatkinjama i kandidatima, a sudjelovanje su potvrdili: Ivo Baldasar (Splitska stranka), Aida Batarelo (SDP), Mirna Kovačić (HSS), Andro Krstulović Opara (HDZ), Dragan Markovina (Nova ljevica), Robert Pauletić (Most), Marijana Puljak (Pametno), te Marin Spetić kao zamjenik Gorana Jugovića (Nezavisna lista Dišpet).

Tribina će se održati u utorak, 11. travnja u Galeriji umjetnina s početkom u 18 sati.

Moderatorica je Blanka Čop, koordinatorica Platforme Doma mladih, a predviđeno trajanje tribine je dva sata.

Nakon tribine svi su pozvani na Part za kulturu koji će voditi Damir Duplančić Dupli, autor kultne radio emisije i istoimene knjige Izgubljena generacija.

Info zona Facebook