Stiže Split spot festival

28_05_2015 / 12:37h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: SSF/Press
Stiže Split spot festival

Split spot festival na Tvrđavi Gripe otvorit će u petak navečer svojim showom Damir Duplančić, a to je tek početak dvodnevnog programa, koji uključuje i nastupe bendova Judette i M.O.R.T.

Split spot festival na Tvrđavi Gripe otvorit će u petak navečer svojim showom Damir Duplančić, autor popularne radio emisije Izgubljena generacija iz koje su nastale i dvije knjige. On će s gostima od 21 h komentirati stare spotove koji će se prikazivati na platnu. Nakon toga će okupljeni imati priliku vidjeti prvi set spotova koji su ušli u finale drugog SSF-a, a DJ Sob Musharaf  zadužen je za završni party prve večeri.

Drugog dana Split spot festivala na Tvrđavi Gripe u podne će se održati promocija opreme za snimanje, a nakon toga i okrugli stol na temu korištenja video spotova u turističke svrhe. Od 20 h otvaraju se vrata večernjeg dijela programa, gdje će se prikazati drugi dio spotova finalista, te proglasiti pobjednici u šest kategorija: Najbolja režija, Najbolja montaža, Najbolja fotografija, Najbolja animacija i vizualni efekti, Najbolji debitant i Nagrada publike. O Nagradi publike odlučivalo se glasovanjem pute službene Facebook stranice Split spot festivala, dok je ostale nagrađene odabrao stručni žiri u sastavu Bernardin Modrić, Thomas Krstulović i Nikolina Mazalin. Autor statue je Mišo Popović, a za izradu je bila zadužena splitska tvrtka Neir.

Nakon dodjele nagrada uslijedit će koncert grupa Judette i M.O.R.T., čijim će nastupom završiti drugi SSF. Važno je napomenuti da je ulaz besplatan na sva događanja, jedino će trebati platiti ulaznicu oni koji namjeravaju doći na festival u subotu tek iza 22 sata. Voditeljica programa je Ana Krolo.