Stiže prvi Piano Loop

13_08_2014 / 08:37h  |  Autor: A. K.  |  Foto: Piano Loop
Stiže prvi Piano Loop

Ciljevi su festivala podržati i poticati pijaniste svih uzrasta i odgajati kod publike razumijevanje umjetnosti visokog pijanizma prezentirajući repertoare različitih stilova.

 Kao rezultat suradnje Udruge Piano projekt i Galerije Meštrović Split, od 16. do 20. kolovoza održat će se prvi pijanistički festival u Splitu pod nazivom Piano Loop Festival. U 5 festivalskih dana recitale će održati renomirani armenski pijanist Ruben Dalibaltayan, argentinski pijanist, kompozitor i dirigent Eduardo Hubert i splitski pijanist s američkom adresom Kemal Gekić.

Piano Loop Festival proizlazi iz četverogodišnje tradicije održavanja Ljetne škole Kemala Gekića koju je pohađalo više od 80 pijanista, a ciljevi su festivala podržati i poticati pijaniste svih uzrasta i odgajati kod publike razumijevanje umjetnosti visokog pijanizma prezentirajući repertoare različitih stilova. Stoga će se tijekom festivala održavati seminari za mlade perspektivne pijaniste koji će imati priliku svoje umijeće predstaviti javnosti na prvom hrvatskom pijanističkom maratonu 16. kolovoza. Pod okriljem Meštrovićevih skulptura, mladi će pijanisti izvoditi djela svjetskog pijanističkog repertoara, a zajedno s japanskim polaznicima Ljetne škole Kemala Gekića na koncertu Univerzalni jezik glazbe predstavit će djela hrvatske literature. Festival će završiti dodjelom nagrade najboljem mladom pijanistu, a slijedit će je Piano party 36 minutes improvisation performans uz pijanista Mateja Meštrovića.

Sve dodatne informacije o festivalu nalaze se na stranici pianoprojekt.hr, a ulaznice se mogu kupiti preko Eventima.