Stiže Melodrama o odgovornosti

Stiže Melodrama o odgovornosti

Nova predstava Melodrama, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić, premijerno će biti predstavljena publici 7. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Nova predstava Melodrama, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić, premijerno će biti predstavljena publici 7. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Melodrama, riječima autorica, pokušava odgovoriti na sasvim obično pitanje: Jesmo li spremni preuzeti odgovornost?
- U trenutku kada se većina državljana Hrvatske pita što je nama naša borba, država, vlada, demokracija dala, u trenutku kada tisuće ljudi napušta zemlju u potrazi za boljim životom, u trenutku kada je pristojan život postao luksuz, u trenutku u kojem se ideologije titanski sukobljavaju, političari se zapliću u vlastite laži, dok istovremeno potiho rasprodaju resurse, u takvom trenutku predstava Melodrama pokušava postaviti jedno sasvim obično pitanje: Jesmo li spremni svakoga dana u svakom trenutku preuzeti odgovornost za ono što činimo? Ili nam je ipak lakše upirati prstom u druge? To pitanje postavlja sasvim običnim ljudima jedne večeri, u jednom gradu u jednoj zgradi ispred koje već danima leži mrtav golub. Svi ga zaobilaze, očekuju da će ga umjesto njih odnijeti netko drugi, ali goluba nitko ne odnosi. Deset sudbina i jedan mrtav golub susreću se u priči o našoj svakodnevici, o trenucima koji nam se čine toliko poznatima da ih zaboravljamo, kao da nas je netko natjerao da se naviknemo na svakodnevne tihe borbe za temeljnu egzistenciju - poručuju.

U predstavi igraju glumci splitskog kazališta pojačani novim licima, studentima Odsjeka za kazališnu umjetnost splitske Umjetničke akademije: Filip Radoš, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Anastasija Jankovska, Goran Marković, Marko Petrić, Nikša Arčanin, Vicko Bilandžić, Stipe Radoja i Ana Marija Veselčić. Redateljica predstave je Anica Tomić, dramaturginja Jelena Kovačić, skladatelj Nenad Kovačić, scenograf Stefano Katunar, a kostimografkinja Ana Savić Gecan.

hnk-split.hr

Info zona Facebook