Stipendije za studij u Budimpešti

Stipendije za studij u Budimpešti

Central European University u Budimpešti raspisao je natječaj za stipendije za diplomske i doktorske studije.

Raspisan je Natječaj za za upis i stipendije na Central European Universityu u Budimpešti za akademsku godinu 2015/16, objavio je Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik CEU za Hrvatsku. Central European University objavio je Natječaj za diplomske i doktorske studijske programe na međunarodnom sveučilištu u Mađarskoj.

CEU pruža financijsku potporu za studij većini upisanih studenata kroz fond stipendiranja u ukupnoj vrijednosti od 20 milijuna eura. Smješten u samom srcu Europe, CEU već 20 godina izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku. Ovaj studij pohađa više od 1400 studenata iz više od 130 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini u potpunosti međunarodnim, a od 2001. godine mađarski fakultet pohađa i više od 300 hrvatskih studenata.

Central European University svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 20 milijuna eura, uz dodatnih 240 tisuća eura potpore u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja. Potpune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove.

Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2015./2016. na doktorate i diplomski studij uz stipendije na CEU je 1. veljače 2015., dok je rok za prijave na Erasmus Mundus stipendije na CEU-u 10. siječnja 2015.

Dodatni upiti o CEU mogu se uputiti Institutu za razvoj obrazovanja, Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb 01/4817-195; e-mail: sdobric@iro.hr

Više o Natječaju na www.stipendije.info

Info zona Facebook