Stipendije u turizmu

30_09_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Delo/Pixabay
Stipendije u turizmu

Maksimalna stipendija po korisniku je 1200kn mjesečno. Ministarstvo turizma pokriva 50% ukupne stipendije, a poziv je upućen tvrtkama u turizmu i ugostiteljstvu.

Ministarstvo turizma raspisalo je poziv za sufinanciranje stipendija učenika i studenata tijekom obrazovanja za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu za ak.god. 2019/20. Ukupni iznos stipendije može iznositi najviše 1.200,00 kn po korisniku mjesečno. 

Prijavitelji mogu biti pravne osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi, ili u turističkoj agenciji, te županijske obrtničke komore.

Ministarstvo odobrava 50% ukupnog iznosa stipendije, a partner drugih 50%.

Natječaj je otvoren do 25. studenog, a više informacija potraži ovdje.

Partneri za razdoblje 2018./19.

Prošle su godine u programu na području Dalmacije sudjelovali Hotel Split (Split), Bretanide resort (Bol), Grand hotel Lav (Podstrana), Jadranski luksuzni hoteli (Dubrovnik), Hoteli dubrovačka rivijera (Milni), Hoteli Makarska (Makarska), Sunce koncern (za Brela, Tučepe i Zlatni rat) te Olympia Vodice (Voidice), a ukupnu listu partnera provjeri na poveznici.

Obveze i prava stipendista

Stipendist se obvezuje odmah po završetku redovnog školovanja/studiranja sklopiti s tvrtkom ugovor o radu na određeno vrijeme uz uvjet probnog rada ili ugovor o radu pripravnika (ukoliko se provodi pripravnički staž), a nakon uspješno provedenog probnog rada/pripravničkog stažiranja, ugovor o radu na određeno vrijeme.
Stipendist se obvezuje ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci.

Učenici imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini, studenti prve godine imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. listopada do 30. lipnja u akademskoj godini, dok studenti ostalih godina imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini.



Natječaj se raspisuje u sklopu programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu.