Stažiraj u Eurodesku

27_06_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Eurodesk
Stažiraj u Eurodesku

Eurodesk je otvorio natječaj za stažiste. Traže se web urednik i pripravnik za komunikacije koji će se pridružiti Eurodeskovom timu na šest mjeseci.

Eurodesk je otvorio natječaj za stažiste. Traže se dvije osobe koje će se pridružiti Eurodeskovom timu na šest mjeseci.

Eurodesk okuplja preko 1200 lokalnih pružatelja informacija i partnera iz 34 europske zemlje te je glavni izvor informacija o europskim politikama i prilikama za mlade. Traže se stažisti za mjesto web urednika i komunikacijskog pripravnika.

Stažist na mjestu web urednika će pomagati u proizvodnji članaka na engleskom za Europski portal za mlade. Ovo stažiranje je izvrsna prilika da se upoznaju sve faze stvaranja sadržaja za portal, od začetka ideje do objave.

Zadatci koje bi stažist obavljao su pisanje/editiranje novosti, članaka i događaja, ažuriranje sadržaja kroz CMS Europskog portala za mlade, praćenje razvoja sadržaja na portalu, pomaganje u izradi i editiranju online materijala za Eurodesk, podržavanje prisutnosti Eurodeska na društvenim mrežama (Twitter, Facebook, LinkedIn), odgovaranje na upite i slične zadatke.

Od kandidata se traži da imaju akademsku pozadinu u novinarstvu, komunikaciji, politici, društvenim znanostima ili sličnim područjima. Trebali bi imati interes za politike mladih i pitanje vezana za mlade, odlično vladati engleskim jezikom, imati iskustva u radu u CMS, osnovno znanje HTML-a, poznavanje video obrade ili grafičkog softvera. Prijašnji rad u neprofitnim organizacijama, volontiranje i/ili sudjelovanje u međunarodnim ili lokalnim aktivnostima za mlade su poželjni.

Za mjesto pripravnika za komunikacije traži se osoba sa poznavanjem grafičkog dizajna. Zadatci koje bi pripravnik obavljao su smišljanje inovativnih ideja za promotivne materijale i kampanje, praćenje razvoja tekućih projekata, dizajniranje vizualnih materijala poput plakata, postera i letaka, pisanje newslettera i dizajniranje njihovog izgleda, održavanje Eurodeskove vidljivosti na društvenim mrežama (Twitter, Facebook, LinkedIn) i pomaganje u provođenju anketa kako bi se poboljšala kvaliteta usluga.

Od kandidata se traži da imaju akademsku pozadinu u komunikaciji, grafičkom dizajnu ili nekom ekvivalentnom području. Trebali bi imati interes za politike mladih i pitanje vezana za mlade, odlično vladati engleskim jezikom te imati izvrsne vizualne vještine i mnogo kreativnosti. Dobro poznavanje rada u Adobe InDesign-u, Ilustratoru i Photoshopu jedobrodošlo.

Za prijavu je potrebno poslati životopis i popratno pismo na engleskom (do 1 strane duljine) na mail [email protected].

Rok za prijavu: 16. srpnja.

Više informacija o mjesu web urednikapripravnika za komunikacije.