Srpanj u Kinoteci

03_07_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: havc.hr
Srpanj u Kinoteci

Kinoteka je u srpnju pripremila rezime dosadašnje sezone. Iskoristite priliku i pogledajte filmove koje ste propustili prvi put.

Kinoteka je za srpanj pripremila rezime najgledanijih i najboljih filmova prvog dijela sezone. U prva dva tjedna moći ćete nadoknaditi one filmove koje ste htjeli pogledati ali niste uspjeli.

Prvi tjedan započinje s filmom nominiranim za ovogodišnjeg Oskara, Lady Bird/ (Greta Gerwig, 2017.), kojeg možete pogledati u utorak, 3. srpnja. Tjedan se nastavlja s filmom Florida projekt/ The Florida Project/ (Sean Baker, 2017.) koji je na rasporedu u srijedu, 4. srpnja. U četvrtak, 5. srpnja, moći ćete pogledati hvaljeni švedski film Kvadrat/ The Square/ (Ruben Östlund, 2017.), satiru umjetničkog miljea. Petak, 6. srpnja, rezerviran je za ovogodišnjeg osvajača Oscara u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija Skrivena ljubav/ Call Me By Your Name/ (Luca Guadagnino, 2017.). Tjedan završava projekcijom filma Iskupljenje u New Yorku/ You Were Never Really Here/ (Lynne Ramsay, 2017.) o traumatiziranom veteranu i bivšem agent FBI-a.

U drugom tjednu, u utorak 10. srpnja, prvo će se prikazati Oskarom nominirani film Tri plakata izvan grada/ Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/ (Martin McDonagh, 2017.) za koji je Frances McDormand osvojila Oskara za najbolju glumicu, a Sam Rockwell za najboljeg sporednog glumca. Nakon njega, u srijedu, 11. srpnja, na rasporedu je hrvatski film Osmi povjerenik/ (Ivan Salaj, 2017.). Četvrtak, 12. srpnja, rezerviran je za njemački triler Iz ništavila/ Aus dem Nichts/ (Fatih Akin, 2017.). U petak, 13. srpnja, prikazat će se ruska drama Bez ljubavi/ Nelyubov/ (Andrey Zvyagintsev, 2017.) koji je bio nominiran za Oskara za najbolji strani film ove godine. Posljednja projekcija u srpnju donosi Fantomsku nit/ Phantom Thread/ (Paul Thomas Andreson, 2017.), film u kojem je Daniel Day-Lewis odglumio svoju posljednju ulogu.