Sretan Božić Splite u HNK

12_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Press
Sretan Božić Splite u HNK

Božićni klasici i najljepši primjeri blagdanskih tradicijskih napjeva, uz baletne točke, povezani su u priču o adventskim običajima dalmatinskog kraja. Ovo će biti i prvi javni nastup polaznika programa klasičnog baleta Glazbene škole Josipa Hatzea, koji je krenuo s djelovanjem u tekućoj školskoj godini.

Učenici Glazbene škole Josipa Hatzea će 16. prosinca u 19.30h Splićanima po prvi put Božić čestitati s velike pozornice HNK Split. Pod vodstvom dirigenta Jakova Jurića, nastupiti će solisti i ansambli Škole, Glazba Split, a kao gost sudjelovat će i nacionalni prvak opere Ivica Čikeš.

Božićni koncerti Glazbene škole Josipa Hatzea već su dio tradicije, ali ove će se godine po prvi puta održati na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split. Za tu prigodu okupljen je spektar talentirane djece i mladih koji će, solističkim izvedbama ili u ansamblima, nadići klasičnu koncertnu formu u glazbeno-scenskom djelu pod nazivom Sretan Božić Splite.

Božićni klasici i najljepši primjeri blagdanskih tradicijskih napjeva, uz baletne točke, povezani su u priču o adventskim običajima dalmatinskog kraja.
Kako se nekad jelo i pilo, igralo, družilo i ljubovalo, uprizorit će na splitskom dijalektu glazbenici i plesači Josipa Hatzea, koji su glumačke sposobnosti brusili uz dramske umjetničke suradnike Brunu Bebić, Laru Jerončić i Stipu Jelasku.
Pod vodstvom dirigenta Jakova Jurića nastupit će Dječji zbor DO-RE-MI (voditeljica Agneza Medić), Dječji zbor Corona (voditeljica Ivana Šutić), Djevojački zbor (voditelj Dario Maleš), klasa pjevača Sanje Erceg-Vrekalo, bas Ivica Čikeš, Puhački orkestar GŠ Josipa Hatzea i Glazba Split uz učenike novonastalog programa za klasični balet, koje su pripremile Buga Bešker i Korana Bilan.
Ovo će biti i prvi javni nastup polaznika programa klasičnog baleta Glazbene škole Josipa Hatzea, koji je krenuo s djelovanjem u tekućoj školskoj godini, a zahvaljujući kojem buduće balerine i baletani imaju priliku za formalnu plesnu naobrazbu.
Za vizualnu transformaciju scene dalmatinske božićne proslave zaslužan je Ozren Bakotić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split.