Srednja škola Bol poziva učenike

Srednja škola Bol poziva učenike

Srednja škola Bol poziva na upis i učenika izvan Bola i samog otoka, iz cijele Hrvatske, nudeći primamljive uvjete.

S ciljem upisa većeg broja učenika u idućoj školskoj godini, Srednja škola Bol poziva na upis i učenika izvan Bola i samog otoka, iz cijele Hrvatske, nudeći primamljive uvjete.

Srednja škola Bol na Braču mala je otočna škola, no pokazalo se da njezini učenici postižu odlične rezultate na državnoj maturi i učeničkim natjecanjima, a oni koji završe gimnaziju, gotovo svi upisuju željene fakultete.

Srednjoškolsko školovanje u Bolu ima brojne prednosti. Od uvjeta školovanja, do osiguranog zaposlenja (za turističke smjerove), zbog kojeg danas najviše brinu roditelji i mladi koji tek ulaze u sustav obrazovanja.

U idućoj školskoj 2018./2019. godini, nastava u Srednjoj školi Bol odvijat će se u dva programa:
• gimnazija,
• turizam i ugostiteljstvo.

U okviru turizma i ugostiteljstva, nastava je organizirana u dva dodatna smjera: turističko- hotelijerski komercijalist kao četverogodišnji strukovni program, te kuhar i konobar, kao trogodišnji strukovni program.

Svi učenici koji ispunjavaju uvjete za upis u učenički dom, ostvarit će pravo na potpuno besplatan smještaj i prehranu u novom učeničkom domu (troškove će financirati Općina Bol).

Učenici koji upišu program za zanimanje kuhar ili konobar, ostvaruju pravo na punu stipendiju od 1.200 kuna mjesečno. Stipendiju osigurava hotelsko poduzeće Hoteli Zlatni rat d.d. koje je dio Bluesun Hotela, Hrvatska.

Učenicima je osigurana praktična nastava, zaposlenje i smještaj tijekom školovanja u ljetnim mjesecima.
Također im je osiguran posao i smještaj nakon završenog obrazovanja. Učenici koji upišu program za zanimanje Turističko-hotelijerski komercijalist imaju mogućnost polaganja državne mature i upisa na željene studijske programe. Ukoliko ne žele nastaviti obrazovanje, imaju mogućnost stalnog zaposlenja uz osiguran smještaj u hotelskom poduzeću Zlatni rat d.d. ili nekom drugom bolskom hotelu.

Za učenike koji u bolsku srednju školu budu svakodnevno putovali iz drugih bračkih mjesta, osigurana je pomoć od 2.000 kuna za cijelu školsku godinu, kao pomoć za učenike putnike.

Osim toga, svi upisani učenici na korištenje dobivaju novi laptop ili tablet, čime se osigurava pristup svim digitalnim obrazovnim sadržajima.

Ovaj projekt ima punu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Splitsko-dalmatinske županije, Općine Bol, bolskih gospodarskih subjekata i cijele lokalne zajednice.

Više informacija na službenoj stranici škole.

Info zona Facebook