Srce iznad teka

28_09_2014 / 12:16h  |  Autor: I. Z.
Srce iznad teka

Srce iznad teka naziv je izložbe koja će se otvoriti 1. listopada u 20 h, u salonu Galić u Splitu, a njome će se obilježiti Svjetski dan vegetarijanstva i Svjetski dan zaštite životinja.

Srce iznad teka naziv je izložbe koja će se otvoriti 1. listopada u 20 h, u salonu Galić u Splitu, a njome će se obilježiti Svjetski dan vegetarijanstva (1.10) i Svjetski dan zaštite životinja (4.10).

Izložba je prvi put održana u Zagrebu, kad seprvi put u Hrvatskoj predstavila tzv. umjetnost za prava životinja ili animal rights art, novi pravac u umjetnosti koji je u svijetu već uhvatio maha. Na izložbi sudjeluje 15-ak umjetnika koji aktivno žive vegetarijanskim/veganskim stilom života i koji svojim radom žele dati glas onima čiji se glas ne čuje, poslati poruku nesebičnosti, suosjećanja i milosrđa prema svim svjesnim bićima, ne samo ljudima.

Organizatorica je izložbe Sanja Burazin, a izlažu Milan Brkić, Sanja Burazin, Bruna Carev, Nives Čičin-Šain, Mladen Čulić, Marko Dješka, Barbara Gaj, Viktorija Miletić, Gloria Oreb, Andrea Orlić, Nataša Pavlov, Jelena Petrović, Milivoj Popović, Josipa Šarić i Mario Vrandečić.

Izložba će biti otvorena do 14. listopada.