Spremni za strukturirani dijalog

Spremni za strukturirani dijalog

Udruga Delta privela je kraju projekt Spremni za strukturirani dijalog, čija je centralna aktivnost bila dvodnevna konferencija, koja je okupila 40 predstavnika mladih i donositelja odluka...

Udruga Delta privela je kraju projekt Spremni za strukturirani dijalog, financiran iz Erasmusa Plus u sklopu Ključne mjere 3, a u partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske, Info zonom i Hrvatskim debatnim društvom.

Projekt je za cilj imao omogućiti susrete između predstavnika mladih i donositelja odluka s područja Primorsko-goranske županije te ujedno i potaknuti korisnike projekta na umrežavanje i unapređivanje komunikacije između mladih i donositelja odluka, na lokalnoj i regionalnoj razini.

Centralna aktivnost projekta bila je dvodnevna konferencija, održana u svibnju 2016. u Rijeci, koja je prikupila 40 sudionika - 30 predstavnika savjeta mladih, vijeća učenika, studentskih organizacija i 10 donositelja odluka. Sudionici su tijekom radionica imali priliku odabrati ključne vještine potrebne mladima za aktivno sudjelovanje u strukturiranom dijalogu na lokalnoj razini. Istaknuli su pet ključnih vještina za koje smatraju da ih treba razvijati kako bi se kvalitetnije uključili u komunikaciju i sudjelovanje u lokalnim politikama za mlade: vještine i znanja u polju rada s mladima, proaktivnost, praktične vještine kao što su financijske vještine i upravljanje vremenom, informiranost i vještine vođenja.
- Na konferenciji mi je bilo odlično jer sam naučila puno o svojim mogućnostima kao građanka te kako mogu najbolje iskoristiti svoje sposobnosti za društveni napredak - rekla je jedna od mladih sudionica.

Publikacija o projektu može se pronaći ovdje.

Strukturirani dijalog omogućuje mladima da izravno sudjeluju u donošenju odluka koje na njih utječu

Strukturirani dijalog proces je u kojem se institucije Europske unije i tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o temama koje su mladima bitne te omogućuje mladima da izravno utječu na nacionalne i europske politike za mlade, kao i na svoj položaj u lokalnim zajednicama.


Info zona Facebook