Sad ga može pasti i dva metra!

11_02_2012 / 13:26h  |  Foto: split.hr
Sad ga može pasti i dva metra!

Novi snijeg koji je počeo padati u noći s petka na subotu shvaćen je puno ozbiljnije i odgovornije. U proteklih osam dana i građani i gradske službe naučili su i shvatili svoje zadatke.

Novi snijeg koji je počeo padati u noći s petka na subotu shvaćen je puno ozbiljnije i odgovornije. U proteklih osam dana i građani i gradske službe naučili su i shvatili svoje zadatke pa se u naletu čišćenja snijeg i led uklanjaju i sa do sada neočišćenih površina.

U obračun sa tek nekoliko centimetara novih pahulja od ranog jutra krenule su lopate građana, ali i 33 stroja i to 4 ralice, 4 posipača, 14 kombiniranih strojeva, 6 mini bagera, 5 bob cata te još 8 kamiona. Gradski kotarevi na vrijeme su organizirali građane, u čišćenju služebno sudjeluje Udruga veterana 4.GBR sa ukupno 250 osoba, na raspolaganju je i dio zaposlenika gradskih komunalnih poduzeća, a kamioni Čistoće opremljeni su lancima za snijeg te prazne gradske kontejnere. Čišćenju pomaže i sunce koje povremeno ugrije splitske ulice i trgove.