Sportski hackathon

03_10_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: innovation-hack.spark.ba
Sportski hackathon

Otvorene su prijave za Innovation Hack hackathon u kojem natjecatelji razvijaju inovativna IT rješenja bazirana na sportskim podacima. Može se prijaviti u timu ili samostalno. Rok za prijavu je 6. listopada.

Otvorene su prijave za Innovation Hack hackathon, 48-satno natjecanje u kojem natjecatelji razvijaju inovativna IT rješenja bazirana na sportskim podacima. Natjecanje se održava u SPARK-u (Mostar) od 27. do 29. listopada.

Broj sudionika je ograničen na 40, a timovi od minimalno dvoje i maksimalno pet članova će raditi na razvoju proizvoda i usluga (npr. mobilne, web i desktop aplikacije) na jedan od ovih izazova:
Sportsko klađenje
Gamifikacija sportskih podataka
Sportski podaci budućnosti
Sportsko novinarstvo

Prva tri mjesta bit će nagrađena novčanim nagradama:
1. mjesto – 4500 KM (oko 17 000 KN)
2. mjesto – 3000 KM (oko 11 000 KN)
3. mjesto – 1400 KM (oko 5 000 KN)

Partner u organizaciji je Sportradar, međunarodna organizacija koja zapošljava više od 1900 ljudi na više od 30 lokacija diljem svijeta, te uspješno posluje na raskrižju sporta, medija i betting industrije. Svi sudionici će dobiti pristup Sportradar-ovom API-ju i svim potrebnim sportskim podacima.

Prijave se vrše online. Postoje dvije vrste prijava – za one koji imaju svoj tim i ideju, ali i one bez tima i ideje, a koji bi htjeli sudjelovati u hackathonu. Rad od 48 sati je naporan, ali će biti lakši uz hranu i piće (by SPARK i Sportradar), te kavu (by Binvest), energetske napitke (by Red Bull) i vodu (by Leda).

Detaljna pravila ovog natjecanja možete pročitati ovdje.

Rok za prijavu: 6. listopada.