Splitu smijeha iz Studija smijeha!

02_06_2013 / 02:44h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Rene
Splitu smijeha iz Studija smijeha!

U goste nam je došlo osam komičara iz zagrebačkog Studija Smijeha, sa misijom zatezanja trbušnih mišića prije sezone kupanja. Zadaća je, ako ćemo suditi prema reakcijama publike, i više nego uspješno odrađena.

Dvoranom broj 3 splitskog Cineplexxa u petak i subotu navečer odjekivao je smijeh i pljesak – u goste nam je došlo osam komičara iz zagrebačkog Studija Smijeha, sa misijom zatezanja trbušnih mišića prije sezone kupanja. Zadaća je, ako ćemo suditi prema reakcijama publike, i više nego uspješno odrađena.

Na paletama prekrivenim lancunom, koje su glumile pozornicu, prvoga dana program je vodila Marina Orsag – pod vodila se podrazumijeva nasmijavala publiku u pauzi između dva komičara – koja nam je na početku objasnila pravila igre, uputila nas u gradaciju inteziteta pljeska i ohrabrila da svojim reakcijama pokažemo komičarima što mislimo o njihovom materijalu. Tin Sedlar je na svome prvome stand up nastupu u Splitu vrlo brzo saznao što publika misli o njegovim bazama; nije dugo trebalo da se dvoranom prolomi aplauz. Goran Vugrinec Goc pobrao je simpatije publike pričom kako je napola Splićanin, ali ništa lošije on njega nije prošao ni čisti Čakovčanin Vlatko Štampar. Šećer za kraj bio je Domagoj Pintarić, kojega je publika također višestruko nagrađivala pljeskom.

U subotu je voditeljsku palicu preuzeo Goran Vugrinec Goc, ponovivši par baza iz jučerašnjeg nastupa, što nije bio problem pošto veliki broj gledatelja nije bio na nastupima u petak, tako da je opet izazvao oduševljenje među publikom. Aleks Curać Šarić iz Rijeke predstavio je svoj materijal, koji je publika u startu odlično prihvatila. Pristupom nešto drugačiji, ali zato ništa manje zabavan bio je Tihomir Paravina, za kojega nas je Goc upozorio da dolazi iz Dubrave. Marina Orsag, jedina komičarka u ekipi, svojim je pričama iz ženske perspektive izmamila više ovacija tokom nastupa, a splitsku je publiku dokrajčio Varaždinac Goran Furjan, osvojivši jednostavnim, nepretencioznim nastupom.

Ocjena publike aplauzom na kraju setova za oba dana čista je desetka, pa možemo konstatirati da su oni koji nisu popratili nastupe ovoga vikenda propustili rijetku priliku za zabavu. I za to ima lijeka – treba slijediti upute koje je Goc dao prije no što se oprostio od publike: lajkajte Studio Smijeha na facebooku, komentirajte, zahtijevajte... Ukratko, reagirajte, jer je upravo reakcija publike pogonsko gorivo za stand up komičara.