Splitski skladatelji u Španjolskoj

Splitski skladatelji u Španjolskoj

- U regiji u kojoj su ponikli najveći svjetski gitaristi i skladatelji za gitaru predstavit ćemo djela splitskih skladatelja za gitaristički kvartet, što je veliko priznanje ne samo za nas, nego i za cjelokupnu hrvatsku gitarističku scenu - ističe Josip Dragnić, osnivač i voditelj kvarteta.

Splitski gitaristički kvartet odlazi u Španjolsku, gdje će, u periodu od 6. do 11.12., odsvirati koncerte u Valladolidu i Jaénu. Tom prilikom će izvesti skladbe splitskih skladatelja Vlade Sunka, Ivana Božičevića i Gordana Tudora.
- Ovo će biti naš drugi koncertni posjet Španjolskoj. Posebno se radujemo što ćemo ponovno svirati u Andaluziji, kolijevci gitare. Tamo smo svirali već u veljači 2018.godine i sretni smo
što smo ponovno pozvani da održimo koncert, za nas je to velika čast. U regiji u kojoj su ponikli najveći svjetski gitaristi i skladatelji za gitaru predstavit ćemo djela hrvatskih, preciznije splitskih skladatelja za gitaristički kvartet, to je veliko priznanje ne samo za nas, nego i za cjelokupnu hrvatsku gitarističku scenu - ističe Josip Dragnić, osnivač i voditelj kvarteta.

Splitski gitaristički kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Goran Cetinić Koća, Martin Andrijašević i Josip Dragnić. Kvartet je osnovan 2010. godine sa težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene, ali je za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja
premašio početnu svrhu djelovanja te je ostvario zavidnu međunarodnu koncertnu aktivnost i profilirao se kao jedan od vodećih promotora hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru u inozemstvu.
Kvartet je do sada nastupio u Njemačkoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Bugarskoj, Sloveniji i Italiji.

Info zona Facebook