Splitski đir u Beogradu

17_10_2013 / 15:29h  |  Autor: Filip Bojić  |  Foto: Mario Bašić
Splitski đir u Beogradu

Festival Splitski đir u Savamali zamišljen u puno manjem opsegu doživio je nevjerojatnu posjećenost i velik interes Beograđana za slikom urbanog Splita.

Festival Splitski đir u Savamali, koji je započeo u srijedu 16. listopada u beogradskom klubu Mikser, otvorenim su proglasili glumci Goran Jevtić i Aleksandra Janković, splitska glumica sa beogradskom adresom.

Aleksandra je u nemirnom duhu, prkosu, buri i košavi pronašla sličnosti Splita i Beograda te naglasila da je upravo to ono sto je oblikovalo umjetničku scenu oba grada.

Fotoizložba Splitske ljepotice autora Feđe Klarića predstavljena je odmah nakon otvorenja i izazvala je oduševljenje okupljenih Beograđana čiji su pozitivni komentari potvrdili da su Splićani oduvijek imali dobar ali i originalan stil odijevanja.

Događaj koji je zamišljen u puno manjem opsegu doživio je nevjerojatnu posjećenost i velik interes Beograđana za slikom urbanog Splita, ali ništa ne bi bilo moguće bez entuzijazma samih sudionika koji su doprinijeli organizaciji samog festivala

Naravno, za toliku posjećenost zaslužni su i dalmatinski specijaliteti koje su pripremali kuhari iz Figa food bara te grupa Libar koji su odvojili publiku od stolova te ih potakli da plešu na izvedbe obrada, ali i pjesme s njihovog albuma.

Preko dalmatinskih vina, hrane i muzike Splitski đir se nastavio daleko u noć, a posjetitelji će moći uživati sve do 20. listopada kada festival i završava.