Splitske različitosti kroz objektiv

28_12_2006
Splitske različitosti kroz objektiv

Završni zadatak im je bio pogledati na splitske različitosti kroz objektiv... Izložba je otvorena, u skladu s prostorom, u nešto intimnijoj atmosferi uz prisustvo autora, njihovih gostiju te forumaške i web ekipe portala.

Sredinom listopada, u sklopu projekta Zajedno za jednako, počele su se održavati radionice za amaterske fotografe. Pod paskom dviju studentica druge godine Akademije likovnih umjetnosti u Splitu, u ležernoj atmosferi učili su o osnovama fotografije. Upoznali su se sa, sve zanemarenijim, analognim fotoaparatom te im je pružena prilika da u "tamnoj komori" sami razvijaju svoje fotografije. Završni zadatak im je bio pogledati na splitske različitosti kroz objektiv...

Prvih dvadesetak fotografija šestero polaznika radionice izloženo je u kafiću Šufit od 27.12.2006. do 10.01.2007., a drugih dvadesetak od 11.01.2007. do 25.01.2007..

Nakon sponzoriranja izložbe fotografija splitska.tiramola, foto studio Dalmacija ponovno je prepoznao vrijednost izložbi fotografa koji tek grade svoju reputaciju i razvijaju svoj talent. Foto studio Dalmacija i ovaj put je potpuno besplatno i kvalitetno razvio sve fotografije u postavu izložbe.

Izložba je otvorena, u skladu s prostorom, u nešto intimnijoj atmosferi uz prisustvo autora, njihovih gostiju te forumaške i web ekipe portala split.com.hr.

Ovo je prilika da ovih prazničkih dana uz topli čaj ili kavu u romantičnom potkrovlju, razmislimo o različitostima - uočimo njihovu prednost i sveprisutnost, ali i zapitamo se poštujemo li ih. Imamo li predrasude? Generaliziramo li? Kako bi otkrivali novo da netko ne misli drugačije? Vesele li nas različitosti - bi li nam dosadilo sunce da je svaki dan sunčan?

*Šufit je kafić u potkrovlju stare kuće u samom centru grada u Domilijinoj 8 - na kraju uličice koja prolazi kraj čevabdžinice kantun Paulina, nasuprot pizzeriji u Matošićevoj, popnite se kamenim skalama do ulaznih vrata, a onda kroz kuću do potkrovlja...
**Foto studio Dalmacija nalazi se u ulici Domovniskog rata u novoj ljubičastoj zgradi u blizini autobusnog stajališta na Sukojišanskoj

napisao: splitski.portal
foto: Lucija Skoblar