Splitska škola u Oracle akademiji

23_02_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split
Splitska škola u Oracle akademiji

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split postala je članica Oracle akademije. Članstvo u Oracle akademiji pruža mogućnost stjecanja kompetencija iz područja dizajna baza podataka i SQL-a te Java programskog jezika. Škola trenutno radi i na kreiranju kurikula novog zanimanja u Hrvatskoj - zanimanja Web programera.

Srednje strukovne škole, ukoliko žele osposobiti svoje učenike za suvremeno tržište rada, posebno su motivirane za praćenje razvoja novih tehnologija i rad u području informatičke pismenosti. Time su pred nastavnike stavljeni izazovi cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja te prijenos ažurnog znanja svojim učenicima.

Kako bi učenicima pružila što kvalitetnije obrazovanje, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split postala je članica Oracle akademije. Članstvo u Oracle akademiji pruža mogućnost stjecanja kompetencija iz područja dizajna baza podataka i SQL-a te Java programskog jezika, kompetencije iznimno bitne mladim web dizajnerima koji svoj profesionalni razvoj započinju upravo u ovoj školi. Škola trenutno radi i na kreiranju kurikula novog zanimanja u Hrvatskoj (a sasvim uobičajenog u Europi i svijetu) – zanimanja Web programera kojem bi ove kompetencije bile neophodna nadopuna službenom planu i programu.

Oracle je vodeća akademija u svijetu edukacije i baze podataka. Prisutna je u više od 120 zemalja širom svijeta te godišnje broji i do 3,5 milijuna polaznika. Škola je članstvom omogućila svim nastavnicima i učenicima besplatne edukacije u obliku webinara te stjecanje certifikata i statusa instruktora. Za stjecanje tih prestižnih certifikata potrebno je sudjelovati u edukaciji, odslušati određeni broj sati te položiti završni ispit. U želji za usavršavanjem, profesorica Nikolina Smilović prijavila je školu za članstvo u Oracle akademiji te je time pružila mogućnost dodatne edukacije i usavršavanja ostalim kolegama i svim zainteresiranim učenicima škole.