Slavlje crvenog Splita

15_04_2012 / 11:37h
Slavlje crvenog Splita

Kiša koja je cijeli dan natapala Split možda je poremetila planove petstotinjak raspoloženih navijača, ali je Split pobjedom protiv Rijeke sa dva odlična gola popravio atmosferu proslave nadolazećeg stotog rođendan kluba.



Kiša koja je cijeli dan natapala grad možda je poremetila planove petstotinjak raspoloženih navijača, ali je Split pobjedom protiv Rijeke sa dva odlična gola popravio atmosferu proslave nadolazećeg stotog rođendan kluba. Gosti su se gotovo cijelu utakmicu trudili popraviti stanje na ljestvici i odvojiti iz zone ispadanja, no u samo deset minuta, od 63. do 73. minute, domaćini su prelomili utakmicu u svoju korist i zadržali se na trećem mjestu koje garantira europske nastupe u idućoj sezoni.

Hajduk je u Osijeku, iako neopterećen rezultatskim imperativom, pružio lošu utakmicu u kojoj je izgubio 2:1. I Torcida si je dala oduška – ponovno je pirotehnikom uzrokovala višeminutni prekid utakmice i moguću kaznu utakmice bez gledatelja na Poljudu.

Split će prvenstvo završiti gostovanjem kod Dinama u zadnjem kolu prije kojeg ga čeka gostovanje kod Istre 1961, a potom domaćinstvo Zagrebu i Interu. Četiri utakmice do kraja prvenstva ima i Hajduk, no odigrat će samo tri zbog izbacivanja Varaždina iz lige pa mu tako ostaje samo još gostovanje u Zaprešiću kod Intera nakon idućeg kola u kojem dočekuje Lučko. Od još jedne loše sezone oprostit će se u utakmici sa Lokomotivom – valjda uz publiku na tribinama.