Split se predstavlja (u) Beogradu

14_10_2013 / 02:00h  |  Autor: Filip Bojić  |  Foto: Luka Kivela, arhiva
Split se predstavlja (u) Beogradu

Festival će u četiri dana Beogradu predstaviti suvremenu splitsku kulturu kroz dizajn, glazbu, fotografiju, gastronomiju te umjetnički performance.

Festival Splitski đir u Savamali koji će se održati od 16. do 20. listopada predstavit će Beogradu suvremenu splitsku kulturu kroz dizajn, glazbu, fotografiju, gastronomiju te umjetnički performance.

Split u Savamali su osmislili Linda i Toni Vladislavić u suradnji sa beogradskom kulturnom organizacijom Mikser u čijim će se prostorijama u Karađorđevoj 46 događaj i održati i gdje će kroz pet dana posjetitelji moći vidjeti, čuti ali i okusiti autentični Split, a za centrali dio događaja pobrinut će se TBF čiji je koncert predviđen za 19. listopada i Dječaci koji će nastupati dan ranije, dok će prva dva dana festivala nastupati Libar.

Foto izložba autora Feđe Klarića pod nazivom Splitske ljepotice pokazat će kako su se Splićani oblačili krajem 80-ih, Linda i Toni Vladislavić će pripremati specijalitete po kojima je Split poznat, sommelieri će Beograđane provesti kroz svijet kvalitetnih dalmatinskih vina, a grafikama, drvenim mozaikom i skulpturama bit će predstavljen Vasko Lipovac te začetnik splitske punk scene Marinko Biškić (Fon Biskich & Narodno blago) zvukom sa čokoladne ploče .

Kroz Ćakule u šet, projekcije filmova te predstavljanje splitske design scene festival će povezati dva grada i otvoriti neke zajedničke teme te tako najbolje predstaviti splitski đir i novu, urbanu sliku Splita.