Split Art Convention

14_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Facebook
Split Art Convention

Split Art Convention je umjetnički festival u organizaciji studenata Umjetničke akademije u Splitu i studenata Filozofskog fakulteta u Splitu koji traje od 15. do 19. svibnja. Tijekom festivala moći ćete pogledati izložbe studentskih radova, sudjelovati na radionicama i predavanjima te uživati u raznolikim koncertima.

Split Art Convention je umjetnički festival u organizaciji studenata Umjetničke akademije u Splitu i studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. Festival je zamišljen kao međunarodna platforma za izlaganje i predstavljanje suvremenih studentskih radova, te njihovo povezivanje kroz suradnju i druženje. Festival traje od 15. do 19. svibnja 2018. godine.

Festival započinje u utorak 15. svibnja u 20 sati u Dioklecijanovim Podrumima gdje će biti otvorena prva izložba s preko dvadeset studentskih radova iz cijele Hrvatske.

Osim izlaganja gotovih studentskih radova cilj je i edukacijski.

Ivana Kovač, studentica klasične kompozicije na Rotterdam Conservatory of Music će u srijedu, 16. svibnja, u 16 sati u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu (Ulica Ruđera Boškovića 31) održati predavanje „Samostalni umjetnici i održivost poduzetništva u umjetnostima”.

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu će držati radionicu „Mediji i umjetnost i njihov utjecaj na stavove o umjetnosti kod djece” u četvrtak, 17. svibnja, u 10 sati te radionicu „Kako potaknuti dijete da stvara?“ u petak, 18. svibnja, također u 10 sati. Obje radionice će biti na Peristilu na adresi Poljana kraljice Jelene 1.

Svi studenti (i oni koji su zainteresirani) će imati priliku, uz stručno vođenje studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, razgledati jezgru grada Splita u srijedu, 16. svibnja, u 19 sati. Ruta će započeti pokraj makete grada Splita na rivi, a završit će u Loggiji (Zlatna vrata) gdje će u 20 sati započeti druga izložba splitskih i zagrebačkih studenata.

Za ljubitelje suvremene glazbe, 17. svibnja u 20 sati u Beton kinu (MKC) održat će se koncert elektroničke glazbe, a 18. svibnja u 20 sati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada koncert skladbi mladih studentskih skladatelja iz cijele Europe.

Brojni umjetnici (Kažimir Hraste, Ivan Božičević, Mišo Komenda, Karlo Kazinoti…) će sa zadovoljstvom pričati u sklopu Artist talk-ova koje će voditi studenti Filozofskog fakulteta u Splitu.

Brojni pjesnici s Filozofskog fakulteta će u četvrtak, 17. svibnja, u 18 sati u kafiću Tinel (u sklopu studentskog doma Franjo Tuđman) predstaviti svoju poeziju koju će čitati glumci s Umjetničke akademije u Splitu.

Zatvaranje festivala će biti obilježeno nastupom Ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS koji će u subotu, 19. svibnja, u 20 sati svirati u Dioklecijanovim Podrumima.

Za druženje nakon Prvog međunarodnog festivala Split Art Convention će biti zadužen bend RØLØ koji će od 21 sat svirati u klubu Cirkus Split – Monty Python.

Više informacija na www.splitartconvention.com