Lijeva se beton u Spinutu

25_04_2012 / 09:01h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Goran Leš
Lijeva se beton u Spinutu

Još se ne čuju učenici u novoj školskoj zgradi čijoj se graji stanovnici Spinuta ni malo ne raduju, ali se dobrano čuje jednako neželjena građevinska mehanizacija na gradilištu dviju zgrada na nekada pretežno zelenoj površini.

Još se ne čuju učenici u prije dvije godine izgrađenoj školskoj zgradi Obrtno-tehničke škole, između gimnazija u Teslinoj i Kineskog zida, čijoj se graji stanovnici Spinuta ni malo ne raduju, ali se dobrano čuje jednako neželjena građevinska mehanizacija na gradilištu dviju zgrada na nekada pretežno zelenoj površini između Tesline, Jobove i Kaštelanske ulice.

Teška mehanizacija je već davno napustila gradilište pa su pri kraju betonski radovi na prvoj od dvije podzemne etaže garaža. Kompleks će činiti dvije zgrade - jedna u visini šest katova, a druga u visini tri kata u čijem će prizemnom dijelu biti poslovno-trgovački prostor.

S druge strane ceste, u Jobovoj ulici, predviđeno je iduće spinutsko gradilište iz kojeg će niknuti crkva, pastoralni centar i starački dom, ali i trg – za utjehu stanovnicima Spinuta koji se već godinama bore protiv novog betona u svom kvartu.