Spalatine haraju Europom!

26_01_2007
Spalatine haraju Europom!

"Spalatine", nezaobilazan navijački ukras utakmica nogometaša Hajduka i košarkaša Splita, prošlog vikenda u Berlinu su na velikom cheerleading natjecanju osvojile zlatnu i srebrnu medalju. Nakon osvajanja prvog domaćeg prvenstva Plesni klub "Noa"  zamijećen je i van granice.

Prve nacionalne prvakinje u navijačko-športskom pom-pom plesu, plesne navijačice „Spalatine“ iz Plesnog kluba "Noa" iz Splita sudjelovale su prošli vikend na prestižnom otvorenom cheerleading prvenstvu – „II. ELITE Cheerleading Beach Cup 2007.„
Natjecanje na kojem su sudjelovali ponajbolji europski timovi održalo se u Tropical Islands Resortu („the biggest self-supporting dome in the world“) u blizini Berlina.


Već pomalo kultne i nezaobilazne "Spalatine", poznate kao navijačice nogometaša Hajduka i košarkaša Splita, natjecale su se u tri kategorije i u sve tri kategorije ostvarile izvanredan športski rezultat. Juniorke su osvojile zlato, seniorke srebro, a par Kristina Radović i Maja Jelić odlično peto mjesto u konkurenciji 34 plesna para.


Još jednom se pokazuje da ovaj izuzetan športsko-plesni pogon iz Splita svojom ljepotom, mladošću, entuzijazmom i velikim plesnim umijećem nameće visoke športske i estetske kriterije plesnog navijanja u Hrvatskoj, a svojim bravuroznim koreografijama pokazuju da im je mjesto u samom vrhu Europe – kazala je ovom prigodom Slavica Donkov iz plesnog kluba "Noa".