Seljak usred krize kupio traktor!

11_11_2013 / 22:34h  |  Autor: Ananimna
Seljak usred krize kupio traktor!

Čini se da kriza nije zahvatila rasipne seljake pa je jedan od njih, i to od vlastitih novaca, kupio traktor za obradu zemlje. Vlada i saborski zastupnici zgroženi su ovim sebičnim činom.

Unatoč činjenici da recesija sve dublje zahvaća Hrvatsku i da se štedi, reže i steže u svim područjima, čini se da kriza nije zahvatila rasipne seljake pa je jedan od njih, i to od vlastitih novaca, kupio traktor za obradu zemlje. Vlada i saborski zastupnici zgroženi su ovim sebičnim činom.

- Dok članica naše stranke, skromna županica Sisačko-moslavačke županije, marljivo štedi i kupuje najobičniji Audi za službeni automobil, neki tamo ratar kupuje traktor. Pa koliko još treba povisiti porez da uništimo agrikulturu u Hrvatskoj? To je pljuska u lice – rekao je jedan Vladin predstavnik. – Kao da nije dovoljno što se županica mora sramiti pred svojim vršnjacima iz drugih zemalja i što mora trpjeti zadirkivanje što nema barem Mercedes kad već nije Laibach, sad još ispada i da se ostali razbacuju novcem dok Vlada štedi – dodao je jedan saborski zastupnik.

Seljak M. T. (63) nije bio dostupan za komentare jer je, rekla je njegova supruga, orao njivu pa nismo uspjeli saznati što ga je potaklo na takav bezosjećajni čin. – Kad je već morao kupovati, da je bar uzeo konja ili magarca. Ali traktor je stvarno previše. Uostalom, dugoročno je to bacanje novaca u prazno – ionako sve uvozimo iz drugih zemalja – objasnio je jedan financijski ekspert.

Zasad se još ne zna u kojem će se smjeru drama nastaviti, ali iz neslužbenih izbora saznajemo da bi predstavnici Vlade i Sabora čak mogli napustiti radna mjesta i štrajkati pred imanjem spomenutog seljaka. – Da bismo pokazali koliko smo revoltirani, planiramo blokirati imanje svojim Audijima i time ukazati na ozbiljnost situacije. Što je iduće? Hoće li nam ručak u saborskoj menzi povisiti na 30 kuna? Hoće li nam ograničiti potrošnju na službenim mobitelima? Zar ću tetu u Australiju zvati s kućnog telefona? – zapitao se bijesno drugi saborski zastupnik.

Ostaje čekati i vidjeti kako će se drama rasplesti i hoće li seljak, pod pritiskom saborskih aktivista, biti prisiljen mijenjati traktor za neku pripitomljenu životinju ili pak za neki primitivni alat.