Šimunović nudi Porsche Arenu

Grčki poduzetnik hrvatskog porijekla Slavko Šimunović u srijedu je sa suradnicima iz grupacije Sport Stadia Net sa sjedištem u Švicarskoj ponudio Gradu Splitu mogućnost gradnje rukometne dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo 2008...

SPLIT - Grčki poduzetnik hrvatskog porijekla Slavko Šimunović danas je sa suradnicima iz grupacije Sport Stadia Net sa sjedištem u Švicarskoj ponudio Gradu Splitu mogućnost gradnje rukometne dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo 2008. godine prema modelu javno-privatnog partnerstva i više tipskih rješenja za dvorane, među ostalim, i za dvoranu Porsche Arene Stuttgartu.

- Cijena gradnje je od 3000 eura po sjedalici do 10.000 eura, pa ovisi o tome što Split želi - rekao je Šimunović. Gradonačelnik Zvonimir Puljić naglasio je da Gradu predstoje razgovori s drugim potencijalnim partnerima, nakon čega će objaviti pozivni natječaj za najpovoljnijeg, nakon toga bi se mogla znati točna cijena nove dvorane.

Na pitanje novinara hoće li odustati od gradnje nove dvorane u Lori i sanirati dvoranu na Gripama, gradonačelnik je odgovorio kako će se graditi nova dvorana u Lori i da je moguće da u ovom trenutku Splitu ne treba dvorana za 12.000 gledatelja, ali da će mu u skoroj budućnosti svakako trebati, tim više što Grad namjerava napraviti polivalentnu dvoranu koja neće biti samo sportska nego će se u njoj održavati i glazbeni koncerti.

Šimunović je istaknuo da se bavi opremanjem sportskih dvorana i da njega osobno ne interesiraju eventualni komercijalni sadržaji, međutim, moguće je da bi njegovi poslovni partneri bili zainteresirani za sadržaje koji bi Gradu Splitu smanjili cijenu tzv. operativnog leasinga.

Grupacija Sport Stadia Net iza sebe ima 500 projekata sportskih dvorana, istaknuo je Šimunović.

Kako saznajemo, nakon sastanka održanog u Banovini iza zatvorenih vrata, gosti i domaćini nisu se složili po pitanju arhitekture. Naime, strani investitori Gradu bi rado ponudili kompletan projekt s arhitektonskim rješenjem, a arhitekt Dražen Pejković s tim se ne slaže. Pejković se založio za to da splitsko Društvo arhitekata najprije objavi arhitektonski natječaj za idejno rješenje dvorane, nakon čega bi se raspisao natječaj za partnera.

Slavko Šimunović smatra da ima prednost u odnosu na druge potencijalne partnere zbog velikog iskustva u sličnim projektima, među ostalim, i u gradnji sedam dvorana za Olimpijske igre u Ateni prema modelu javno-privatnog partnerstva. Isto tako, kandidat je za partnera Osijeku, Zagrebu i Poreču.

Jutarnji.hr, Duška Čolović

Info zona Facebook